Wednesday, December 31, 2008

.:tAgG tiMe -_-:.

it's postpone again... (flight to bangalore)
next date is on the 9th January 2009..hurmmm
tutup cite flight meh kite buat tag..yang meng'tag' adalah bakal papa mus..

**** THE TAG ****

Tajuknya 16 perkara rawak.

Syarat dan peraturan:

1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh, ataupun hala tuju hidup anda.

2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.

3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda diperingkat awal.

4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

******************

1. saya adalah kurus..tetapi saya adalah sangat suke makan.. =D

2. selain membela seekor kucing bernama brown, saya juga membela naga didalam perut..sebab itu saya suke makan.. =D

3. pn.emak tidak memberi galakan untuk saya menggemukkan badan menggunakan bantuan ubat2 ubatan..beliau adalah sangat suke melihat saya cekeding a.k.a cekudut..menurut kata alang cousin saya yang berusia 6 tahaun..'gemuk tu memalukan'

4. saya malas pergi opis..tapi hari2 saya adalah antara orang yang sampai awal di carpark kampeni xxx ini.. (nampak sangat nak parking lam bangunan)

5. saya suka warne putih lebih dari warna pink..tapi barang2 saya banyak yang warne pink..kenaper eh??

6. saya mempunyai sebatang gigi taring yang sungguh malu untuk tumbuh..mungkinkah en.fang itew akan dipaksa untuk keluar?? kite tunggu nanti okay..

7. perkara ini sungguh malu..saya suke kentutkan en.Brown hahaha..suke tengok muke en.brown yang musykil iteww...aaa malunyer saya...

8. genre cite fav saya adalah cite seram..sume cite hantu pun saya nak tengok..tapi tiap kali tengok sure nak tutup muke ngan tapak tangan..itew namanya budget berani..

9. saya sangat sayangkan kucing..boleh menitis air mata kalo nampak kucing yang kene langar kat tepi jalan..sedey ooo..macam mana lah hidup saya tanpa mr.BrowN?? first thing yang saya fikir biler kene gi india adalah..'how bout my darling brown??' nasib baik mr.brown mempunyai gOd moTher huhuhu..tenkiu didi aka dalia daud..

10. saya akan pening pale jika pergi shopping..sebab saya lapar biler jalan banyak..maka..adalah wajib untuk isi perut sebelum bershopping..

11. mengapa tag ini sungguh panjang..saya mula terasa bosan..

12. saya sangat suke meng'iron' baju..sume baju pun nak di'iron'..tapi sekarang kurang sikit dat tabiat nih..sebab iron berada di bilik bibik..saya jadi malas..

13. masih bujang..tapi saya adalah mummy kepada mr.bRown yang cumel..

14. sangat suke maskanan italian..dan sangat eager untuk blajo..tapi masakan malaysia saya fail..huuuuuuu..sungguh lupe daratan..

15. seorang manusia....tapi memngalami rabun ayam..huuuu

16. terima kasih kerana setia membaca...

untuk memjabab tag ini seterusnya..saya mempersilakan pn.ana bakal hotzz mama, cik areKnee, dan cik kiki..

note: cukup lah sampai sini..malas nak note2..


Saturday, December 27, 2008

.: bAngaLorE, iNdiA :.


...nih lah rupe Satyam development Center in Bangalore...

...ni pulak map bangalore city...

nape tetibe aku nak cite pasal bangalore nih??
best sangat ker bangalore nih??
waaaaa..sesungguh nya aku x rela tau..by tis friday aku akan diterbangkan ker bangalore..it's for OJT (on Job Training) wah sungguh tidak rela...nasib it just for 3 months..even 3 bulan..macam2 aku nk kene prepare..segala pakaian...segala instant fud..aku nih mamak pun x makan..ni kan pulak kene g dunia mereka..aper aku nk makan nanti..yang aku sokaaa roti naan jer pun..tapi samakah roti naan kat sane dgn yang kat sini??

ish macam2 aku pikir...tu baru part makan..lum part keperluan diri..aku nih dah la sangat cerewet..waaaa tidakkkkk...by today aku x packing satu aper pun except toiletries..tu mmg penting..bnyk mende nak di shopping nih..itu x der..ini x der..dah lah kat sane sure toilet x der air..mein kesat2..eeeuuwwww cukup lah pengalaman kat sarawak dulu...susah giler nak carik toilet yang der air..sume dok sediakan tisu jer...ishhh..najis..najis...ok..enuff bout india..

just hope all the best for us there..nasib lah g 18 org..plus..my darling mR.AtlAntiS oso going cume tempat lein jer..aku g bangalore..dier kene g hyderabad..yeaaa der alasan untuk g jalan.. =D kalo der duit aku nak gak g tengok taj mahal kan..ntah lah..tengok lah nnt..g ngan la mR.AtLanTis..waahhh menarik tu..mengunjungi tugu cinta teragung bersama orang tersayang..berangan jer lah aku nih..laki aku dah la kuat keje..keje..keje..tu jer yang dier tau..(pang!!! adeh sekali kene tampo daaa..ampunnnn)

so..to all my friends out there..wish me the best ok..besok der gathering wif my ex-classmate mase form 5 dulu..sempat lah jupe korang b4 g india nih...ok lah..next update aku dah kat india kot..hahahahabye guys..


Tuesday, December 16, 2008

.:BimBo yG gEniUs:.

sape bimbo yg genius??
yea...sile angkat tangan...

bimbo dan kebodohan adalah sangat selalu...tapi bimbo yang genius adalah jarang sekali..korang pernah jupe tak bimbo yag genius..(mane kawan2 aku nih sile anggukkan kepala) huhuhuhu

aku just nk share pasal a bimbo tat i've met last friday..
yup during the PAC..aku nih x der lh hebat sangat..english pun bese2 jer stakat nk cakap ngan customer servis maxis tu boleh lah kan..nak maki2 derang naper bill aku silap ader ker patut aku call supplementary line pun kene charge..kate free 20hours, tapi biler sampai bill sume call pun kene charge..memang nak kene maki lah kan..ehhh aku nak cite pasal bimbo kan...

gini citenyer...
mase lepas XTVT ke3 tu..lepas bagi tag nombor sume pade faci..kami pun lepak lah sambil minum air n makan buah..hebat kan minum petang x der kuih-muih tapi kami diberi buah-buahan..sungguh sihat..(padahal buah2 itu lebih mase lunch sebelumnye)..
sambil dok lepak borak2 tu..aku join lah satu group nih..kire ader 4 org yang bertindak sebagai active talker lah (A, B, C, D) aku chop yang C...

aku x hingat part mule mcm mane..tapi yang aku ingat..tibe2 si A tegor aku..
si A: hey..finally i've met a same person like me..
si B: wat do u mean..
si A: looks she oso wearig braces like me..(sambil tunjuk kat aku)
si C (aku lah tu): yup..just smile..(tunjuk braces) =D
si B: but u'r one more shiny..(tunjuk kat A)
si A: yeah..maybe coz i'm wearing blue color she wearing purple(bukan sbb nih aku nk tuko wane biru for tis month ok)
si C (me again): =D i'm wearing the ceramic one instead of the metal..less shiny..
si A: u know wat..i wanna wear tis coz it's a trend..the dentist ask me y i wanna wear it..so i told him tat coz it's a trend just want to follow the trend..my kes actually just a minor one..
si C: erk..dalam hati apasal minah nih poyo sangat)


ok..pas tu tuko topic lein pulak...si D hanya pendengar setia...

si B: wow..today excercise is quite tough..luckly sumtime i sum excercise like the sit up..so i don't feel it's hard..
si A: at least u do some excercise b4..like me..the only excercise i do is 'mengumpat'..u know lh kan bile mengumpat we'll gelak2 n then our body is moving rite..tat's the only excercise i do..
si C (me again): monolog di dalam hati..erk naper lah aku terjebak dalam kumpulan nih???ader jugak org macam nih dalam PTD nyer interview..x paham nyerrrrrr.....beik aku blah...


nasib beik lah lepas tu der announcement yg xtvt dh bersurai..so dh boleh balik..yeay..tq mr.dejay..aku bebas...ni lah bimbo yg kureng genius yg aku x sangke aku leh jupe mase PAC ri tu..ishh...ish..tapi aku puji lah her english is gud..she can talk fluently n confidently tat gud of a bimbo..hehehe best jer ngutuk org...PANGGG!!! adek kene tampo x beik tau kutuk org... =P

note: wanna be a genius bimbo.. =) nampak je bimbo tapi sekali aku bagi..sume diam..huhuhu bestnyer..rase mcm primadona la pulak (tiru si fuschia lolita pulak)


Sunday, December 14, 2008

. : P.T.D Accessment Centre: .

korang tau aper itu PTD??
Pegawai Tadbir Diplomatik satu jawatan dalam kerajaan yang tangga gaji nyer bermula dengan gred 41, aku sebenarnya sangat lah kurang bijak dalam bab tangga gaji keje gomen nih..tak paham aku weh...

hurmm nih nak citer aku kene g PTD Accessment centre a.k.a PAC last friday. PAC nih kire saringan kedua lah lepas korang PASS exam for pegawai kerajaan..so kesimpulannya aku dah pass lah exam yang ri tu aku amik pada 23 Ogos 2008..lepas PAC nih ader interview pulak..ish macam-macam betul..poning den...

nak citer pasal xtvt yang aku wat mase PAC ri tu..previously PAC nih wat selama 3 hari..so macam2 lah yang leh dibuat untuk 3 hari kan..tapi time aku nih, dier buat sehari jer..korng bayangkan program yang sepatutnyer buat 3 hari di cramp kan kepada hanya sehari..giler kan...so seawal 6.15 pagi aku dah kuar umah ke umah mr.AtLanTiS..dier x bagi aku drive nak anto jugak katenyer..bagus sayang aku nih..hurm time bercinte yer lah sume pun sanggup, jangan sat nih dah kawen sume suh buat sendiri sudah..peringatan kepada sume bf2 kepada gf2 okay..korang tolong lah jangan hanya caring mase bercinta sile kekealkan ke'caring'an korang sampai biler2 okay...dah merepek dah...

so pukul 7.15 cam tu kami dah sampai kat INTAN wilayah Tengan (INTENGAH)..mengantuk sgguh rasa diri ini..plus ader beberapa bahagian borang yang aku x bih isi lagi..hehehehe beselah aku, kalo x buat keje last minutes bukan aku namenyer.. =D daftar pukul 8.30..lamekan kami kene tggu..warghhhhh :0 ngantuknyer.. tunggu punyer tggu..abih dah mendaftar sume..mase time daftar nih aku terjupe dgn senior UNIMAS aku kak Beth..dier nih PTD gak...wah belum aper2 dh leh kawan dgn pegawai PTD...huhuhuhu ok lah kire aku pun x cuak sangat lah jupe org kenal kan...

sesi taklimat...huh, sesungguhnyer aku x suke sesi nih..tapi demi menjadi seorg PTD yang berkaliber..lakonan kene berkesan..x ngantuk pun..hebat lah (padahal org berucap tu bg taklimat pendek jer, x sempat nk ngantuk)..pas taklimat der minum pagi..tanpa disedari rupenyer kami dah terlewat...next session start on 10.45..XTVT1 = discussion in english for 45 minutes..the topis we were discussing was 'Malaysia is My Second Home Program is it a Gain or a Loss to our Tourism industry'..hurm i don't know much bout tis topic but luckly a few days before i've talk bout tis topic wif mak uda, so at least i've the idea of it rite.. =D the point is i really support my oppinion yeay..miss 22 hebat..hahahaha poyossss

XTVT 2..debat dalam bahasa melayu..tajuk 'Rukun Tetangga lebih penting darpada Sistem Keselamatan Berteknologi Tinggi'..aku sangat2 berharap aku akan menjadi pembangkang..tapi tidak aku kene jadi pencadang..wel kene lah sokong habis-habisan..hmmmmm nasib lah pihak pembangkang just terbalikkan tajuk..coz normally in debate opponent akan tuka tajuk yang lebih bersikap neutral..aku x reti explain..sape2 penah jadi debater sure paham macam mane kan..so session debat nih agak panas jugak lah..once a debater, masih ader lagi rupenyer skill debate aku..huhuhu tapi tajuk nih kureng lah skit pada pencadang..wat to do have to use reverse psikologi lah kan.. =D..sessi nih x der pengalah dan pemenang just nak tengok u could talk or not..

rehat semayang jumaat..pas tu XTVT 3..xtvt kecergasan..previously in PAC derang akan suruh peserta lari 2.4km..tapi kali nih hanya xtvt kecergasan yang sungguh lah cergas..giler penat lah kaki aku..sampai hari nih pun masih terasa sakit..waaaaaaa....memula wat lumpat bintang 30kali okay lagi nih...pas tu wat lompat katak bintang tu 20kali nih ramai yang surrender..sakit oooo peha aku..pas tu buat horse walk entah betul ker name nih?? alaa yang lompat sambil tuko kaki tu..buat 15kali kot..perghhh jem dah kaki aku..semakin ramai yang surrender..pas tu sit up 15kali nih senang jer =D perut aku kan kempis jer, so small metter hahaha belagaks..pas tu pumping 10 kali pun okay jer..nih part yang susAH lah kn..tapi b4 wat mende2 nih kiteorg each team kene pikirkan 2 set of step for arobik..part nih mmg aku fail..sbb mmg totally x ready for tis..so x leh nk fikirkan step..kire aku x menonjol lah dalam bahagian nih..huuuu =( sedey gak lah....

so tat's it..kol 4 petang settle dh..penat weh..nk taip nih pun terasa penat..huhuhu ok lah sesape yang der cite2 nk jd PTD sile lh berlatih lompat katak tu dari sekarang eh..hehehehe..result PAC nih kuar bulan 1..kalo pass bulan 2 next interview pulak..aku tawakal jer lah...Kalo der rezeki aku g..kalo x..stay jer lah kat kompeni xxx nih... =D

note: sehari nyer xtvt penat sampai 3 hari..Pada pak Cik ku..selamat pengantin Baru..


Monday, December 01, 2008

. :kAwAn yG SAdistiC: .

have u guy ever meet wif a friend who never stop complaining bout themself..like she's the most unlucky human being...

sungguh sadistic kawan itew..

well i've met a few of them tru my 24 years old of life...they might come in different version of sadistic..one with a fery sadis story...one with a sadis story but they seem to be proud of it..hurmm weird rite...

kawan 1..
she seem to have all those luxury thing..aku yang anak sorg pompuan n adik beradik x ramai nih pun parents aku x mo belikan aku barang2 itew..huuuu tapi dier sume ader..all the branded shoes lah..bag lah..tapi mase nih zaman skewl we don't talk bout guess yet hokay..huhuhu aku pun lupe brand ape yag yg kawan aku nih dok gebang dulu..tapi biler kiteorg g umah dier..hurmm x macam family senang pun..senang cite, dari beli barang branded beik duit tu simpan untuk makan..

kawan 2..
lebih kurang mcm kawan 1..tapi mase nih aku duk asrama..so dier leh gebang sume mende lah..sbb masing2 pun baru kenal each other..yang best tu leh lah gebang pasal boyfriend..kate laki nih minat dier lah..laki tu minat dier lah..aku yang bab2 lelaki nih mmg x masuk kamus mmg dengo jer lh kan..pas tu dok citer mase zaman dier lum masuk asrama dier lah yg paling otai kat skola lame..dok bangge cite pernah isap rokok lah, fly lah..ntah ape2 lah..wat jahat pun nak bangge...aku wat jahat opps bukan jahat nakal, diam jer takut oo kalo pn.emak tau..mati aku kene sembelih kang..tapi last2 kawan aku nih kantoi gak after skewl..abis sume rahsia pecah..segala boyfriend..sumenyer dusta belaka..tapi aku memang mengamalkan memaafkan segala salah silap org selagi org itu x menggangu urusan hidup aku..dier setakat tipu aku jer kan..x wat ape pun..maafkan jer lh..

kawan 3..
paling sadis..dan juga paling pelik..agenda hidupnyer mmg sungguh thrill..mcm2 version cite aku dengo..ish..aku x sanggup nk cite kat sini sbnrnyer..aku just leh doakan one day she'll back to the rite path..aku x kisah dier gebang sume kawan2, sebab dier hanye tipu, x datang ape2 masalah kat aku..tapi tolong jangan ganggu hidup aku sudah..ko cite, aku dengo..n dengo n terus dengo...i'm a gud listener...jangan ko goda mR.AtLanTiS aku sudah, ader aku sula ko terus..kalo ko bangge dengan kesantikkan mat saleh yg dipinjanmkan kat ko kononnye (aku tengok bese jer) fine aku terime..kalo ko bangge menceritakan segala dosa yg ko dh lakukan aku fine wif it..tapi aku harap one day ko sedar yang ape ko buat nih totally wrong..n wrong...kembalilah kepada Nya..

ni lah antara kawan2 aku yang sadistic..hurm sungguh x paham..ramai lagi yang aku pernah jupe..tapi x kan nk reveal sume kot..huhuhuhu aku nih mmg seorg observer, aku akan kawan n observe orang just for fun..mostly aku mmg dah leh bace lah perangai kawan2 aku nih so easier for me to mingle around..tapi aku x kan biar org predict aku pulak..huhuhu mcmbest jer pulak kan..ishh juh dah aku merepek..till then lah..

note: to all my friend i really tresure u guys in my life..wif u guys i learn a lot being me..wif all the kekurangan n kelebihan..wif u guys i mange to face the world..u guys really cherish my entire life wif so much color...


Sunday, November 30, 2008

.:b.o.S.a.n:.

waking up around nine am...warrrghhhhh... =O

firstly, thanks so much to my dearest mR.AtLanTis coz belanje me makan seafud last nite..totally full..imagine it cost un rm85 for just two of us.. =D siap tapau sotong goreng tepung balik coz dah x larat n the sotong came so the late..dah abih lantak sume baru sampai..x sangke last nite ramai sangat orang makan kat bagan lalang..tis place really famous i tell u..memang full house..orang kene tggu turn untuk makan...we're lucky coz sampai2 dah ader meja yg kosong..

bout the fud..hurm..sangat sedap.. =D

the nite before..went out for shopping n picking up mR.AtLanTis stuff at his brother's..yeay..shopping for new lingerie =D i loike..even tho the design not really catch my eyes..but i have to buy...damnn u thive..ader ke patut curik aku nyer lingerie..but thanks to God si pencuri hanya mencuri..

well today's plan..want to do some shopping again..hehehe ishhh asyik shopping je kojenyer..need to buy some stuff, need to pay my phone bill hurmm..anyone want to company me??wel..till then..bye2...

note: wikend ni jer aku free..next wik nak kene balik kampung dh...


Saturday, November 29, 2008

. :D.I.A.M: .

SHHHHHHhhhhhhh....

orang selalu kate diam tanda setuju..
betul ker???

bagi aku..
DIAM..
bukan tanda aku setuju..tapi hormat..
bukan tanda aku membenarkan..tapi aku sudah penat menidakkan..

DIAM..
bukan tanda aku kalah..tapi aku berfikir untuk menang..
bukan tanda aku marah..tapi aku sudah penat melayan...

bila aku DIAM...
adalah perlu untuk aku DIAM..
akan ada yang terguris hatinya jika aku bersuara...


bila aku DIAM..
jangan sangka kau telah menang..
kerana sesungguhnya aku malas melayan kebodohan itu...
jangan sangka kau telah menang..
kerana banyak perkara yang aku fikirkan untuk seterusnya..
jangan sangka kau telah menang..
kerana apa yang terkesan dihati boleh dibawa ke mati...

itulah hakikat bila DIAM mengusai suasana..hanya minda yang berbicara..
terlalu banyak yang bermain diminda sehingga tak terluah dengan kata-kata..
sesungguhnya DIAM itu agak merbahaya...
dengan DIAM, dendam makin membara..
dengan DIAM, minda bersengketa..
DIAM.

note: so berjaga2 lah bila kawan kita DIAM... =D


Thursday, November 27, 2008

. :rEnUngAn: .

lot of things happening to me tonite..
not oni me actually...

1st..
tayar kete aku di cucuk skru..so sekarang ni kete kesayangan aku tersadai kat umah mR.AtLanTis..poor hunnyVie...nnt esok mummy bawak g klinik k...

2nd..
the most unexpected thing...
aku lepak kat umah kawan beik aku udect, so macam beselah biler lame x jupe macam2 cite lah yg dibual kan..so aku mendapat berite salah seorang kawan sekolah kite orang menjadi mangsa kepada kejadian rogol..nauzubillah...hurmmm aku sedih n sangat takut ok...
yang sedihnyer lagi..kawan aku tu mengikut perancanagn akan berkahwin pada bulan jun tahun depan (dier baru post kat friendster mintak alamat kawan2)..tapi apakan daya jodoh x kesampaian (putus tunang)..
entah lah macam2 bende bermain dalam fikiran aku..wat if bende nih jadi kat aku..semoga dijauhkan-Nya..sungguh berat ujian-Nya pada kawan aku..yup admit it tuhan tidak akan menguji kite sekiranya Dia tahu kita x mampu..Insyaallah aku harap kawan aku tabah dalam menempuh ujian ini..

well to all my friends..if anyone who is close wif u ever be in tis situation, please gave her as much support u can...she really need u guys to build her confident back..face the world..kalo dier tiba2 berubah..bukan tanda dier lupe or wat..tapi itulah kesan2 deepressi, she's trying hard to show others tat she's strong...well don't straight away blame her..but help her to find herself back...

note: senoga beliau tabah..pengajaran penting buat aku dan juga yang lain...


Tuesday, November 25, 2008

.:deDicAteD tO @n@beSt:.



bulan berjalan...
sepanjang bulan nih berjalan jer lah keje aku..
masuk gua lah..
g gerik lah...
sumenyer khas untuk meng'entertain' kawan kami yang menjadi pn.ana..bini kpd en.aizat..

pada 22 november 2008 (22.11.08)
kami lapan orang bergerak ke gerik dengan dua buah kete..
bertolak jam 4.00 pagi lh lebih kurang...waaa sungguh mengantuk...
aku nih x pernah lh pergi arah2 utara nih..kire nih first time jugak lah aku lepas Tol Ipoh tuh..paling juh aku pernah g sampai Ipoh jer pun..hahaha
perjalanan amik masa dalam 4 jam jugak lah..cian pada en.Fawaz dan mR.AtLanTiSku..
tapi mereka memang pemandu yang baik..credits to both of them, kami selamat pergi dan selamat kembali...

insiden pertama
terlepas simpang ke kuala kangsar-gerik..
adoilah..ini silap aku gak..tapi pelik lah simpang gerik nih x macam exit highway yang aku pernah g..ader jugak exit cam nih eh..x per pelajaran baru untuk aku..



sampai2 kat umah family ana, mereka masih dalam persiapan untuk majlis bersar anak2 en.fadzil nih..kami sume dijamu dengan serapan pagi...
mase nih kami dh agak mengantuk jugak lah..x tido lh katekan..ana pun lum g make up lagi..ish..ish...pas tu kami kene lah tumpang bilik pengantin tuk bersiap jugak.. =D ana pun dah pergi ke kedai untuk di make-up...

the unity of tis loving couple take around 11.30..
around pukul 12 tgh hari, ana telah sah menjadi isteri kepada suaminyer aizat dengan sekali lafaz..



well i hope all the best to both of you...
Aizat jage Ana baik2...
Ana ko pun kene jage Aizat baik2...
pas tu korang kene lah doakan aku nyer jodoh cepat gak..hahahaha
aku kawen korang wajib datang..x datang siap lh korang
(rahsia ko banyak lam tangan aku nih ana) ugut keji nih...hahahaha

A man is like a pillar, a woman like a crossbeam. A man is like the legs of a person, a woman like the trunk. A man is like the wings of a bird, a woman like the body. If the wings and the body become separated, then how can the bird fly? And if the pillar topples, then the crossbeam will surely fall to the ground. A home without a man is like a person without a soul.


note: owh mama..aku mau kawen jugak..hahaha


Monday, November 24, 2008

. :tAgeD aGaiNN: .

untuk kesekian kalinyer aku di tag...
tis tyme by mr.mus..
the rules are as below...

1. Take a recent picture of yourself OR take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.
3. Post that picture with NO editing.
4. Post these instructions with your picture.
5. Tag people to do this.

ere the result...



pict was taken on the day i was been tag..tapi lambat skit nk post sowi mus..
aku follow jer rules yg di suruh..
recent pict (aku amik gambo after balik keje gune lappy aku nih)
no editing..
i don't touch my hair..(tudung bukan hair kan)
x tuko bju pong...(korng x nampak pun kn bju aku)

nak kene tag orang ker?? malas lah..tapi kalo sesape rajin di persilakan... =D

note: aku masih kepenatan balik dari gerik...to my darling fwend pn.ana happy marriage life..semoga bahagia ke akhir hayat..insyaallah...amin...


Friday, November 21, 2008

.listen.analyze.response.

three word..
medium of communication...

aper gune kalo bercakap tapi tiada yang mendengar...
(baik cakap ngan dinding ke, pokok ker, biskut ker)

aper gune bercakap kalo tiada yang paham...
(beik cakap ngan kucing kalo cam tu kan konpem dier x paham)

aper gune bercakap kalo tiada yang membalas...
(orang bisu pun reti nak membalas, kucing pun boleh mengiau 'mmmmeeeooww'..)

*****************************************************************


situasi 1:

7.00pm
a gurl sending a mesej to her bf,
"i've reach home dear"

...no reply...

8.00pm
the gurl call the bf..

G: hello...
BF: i'm buzy, please don't disturb.
i'll call u wen i reach home, ok?

G: erk..
(her tought: i'm about to ask wen u'll be home? is it late as usual?)
ok...bye..

tuuuttt.....


aper korang rase kalo mengalami situasi di atas...

let's imagine...

u're about to deliver a baby, u're alone at home, no one else...
tis is u'r first deliver..
u call u'r husband..
he said his buzy, please don't distrurb him and straight away hang up the phone..


note: renung2kan selamat beramal...


Thursday, November 20, 2008

.:QuiZZo tiMe -_-:.

what gender your brain is..huhuhu watta funny quiz rite..




Your Brain is 73% Female, 27% Male



Your brain leans female

You think with your heart, not your head

Sweet and considerate, you are a giver

But you're tough enough not to let anyone take advantage of you!



Wednesday, November 19, 2008

. :tHinK befoRe u TaLkeD: .

korang pernah x terlepas cakap??

ape perasaan korang kalo terlepas..lepas dh terlepas tu korang rase sangat guilty ape korang akan lakukan???

aku..mulut aku memang x der insurans..laser tahap gaban..

tapi aku melaser ikut orang..x sumorang aku laser...melainkan orang itu terlalaulah annoying kire annoying tahap gaban..kenape gaban dikaitkan dengan keadaan yang hyperbola..hebatkah gaban itu??
walaupun aku laser..ader beberapa etika yang akan aku patuhi;

1. aku tak akan laser tentang kejadian sifat sesuatu makhluk itu
2. aku akan laser direct to the point (x leh simpan2 nanti basi)
3. makke sure orang yang aku laser itu tahu yang beliau telah dilaser (kalo x penat jer aku melaser, x kene pulok)
4. laser lah dengan keadaan yang sedikit lawak..supaya tidak lh tense sangat orang yang dilaser
5. paling penting depan siapakah orang tersebut akan dilaser (jangan lah drop water face orang teruk sangat)

senang cite..ko laser lah orang yang korang raser beliau hatinye agak kering, boleh terima laser korang, paling senang orang itu di dalam kelompok sosial korang. (skempos sungguh ayat ini) sebab kalo korang rapat dengan orng yang dilaser tu, jadi tidak lah beliau merasa malu yang teramat sangat..

ape nak buat kalo terlaser bukan dari etika2 di atas??

1. minta maaf sesegera mungkin..(kalo boleh sesaat lepas terlepas tu terus minta maaf)
2. jangan lah minta maaf beserta rahsuah (seperti blanje makan eskem ker kalo eskem mahal x pe dengan segera dimaafkan, ni tidak bagi gula2 sebiji, ibarat aper yang korang laser tu kire macam taik gigi jer - makan gule2 wat taik gigi kan), perbuatan ini boleh membuatkan orang meluat dengan korang ok..

watever pun think before you talk ok..kalo dah tau sore bagaikan halilintar memecah bumi..so kalo nak menyampuk tu slow2 skit..takut terlepas, nanti ada hati yang terguris..now kite wat orang sakit hati one day we might being hurt worst than ape yang kite wat kat orang kan...

note: ku susun sepuluh jari memohon maaf diatas kelaseran mulut dan tangan ku..ampunkanlah dosa2 ku..


Tuesday, November 18, 2008

.:aRe yOu a miDdLe cHiLd??:.


ini adalah adik beradik aku, abang sopi, aku yang comel, ajim dan ayip


have u ever heard bout a second child syndrome or a middle child syndrome??

ish..kalo google sure manyak info korang leh dapat kan..wat per aku nak membebel kat sini..

well once aku macam pernah rase tis syndrome nyer symptoms..
aku dengan abang aku memang sangatlah dekat jer jarak umo nyer setahun jer..
pas tu antara aku ngan adik aku ajim, jarak umo lapan tahun ooo..
juh kan..juh kan..
so masa aku dapat adik yang ajim nih memang rase down giler2..even sebelum dapat adik pun dah rasa bit down..

as for sure..parents normally will focus on their first child..all the attention will be given to the first child..the first child need to be so called mr/ms perfect..both my parents are oso first childers (hummm~~~)..
so biler dapat second child dalam mase yang dekat..the parents seem still can't let go their attention from the first child..soooo the second child being left to be independent..the situation getting worst when the next child born to the world..
might be the last child..so for sure all the attention being divert to the last child..so there's go the second child being all alone by him/her self again..pitty them rite..
aku sebagai second child..macam pernah rase this situation..however as the only daughter, i'm not so seeking for the attention coz i always get it..huhuhuhu but from what i've observe among my other family members (among my cousie) there's might be a slight symptoms of tis syndrome among the second child..they seem more independent, brave at heart, out spoken and unique..the uniqueness came from the independent way of the life they going through while growing up..
well my most close cousin also the second child of my aunty, we seem to share the same feeling and tought..both of us mighty differ in age, she early 20 n i'm in the middle 20, but we're close like sister..she's even close wif me more rather than her own big sister..she always said,

anak sulung nih manje, mengade-ngade (not independent)
anak second best (sebab dier anak second)
anak third tak suke mandi..(sebab adik dier x suke mandi)
anak fourth or last combination from all the above + more mengade2


well that only our oppinion..this syndrome is realll if the parents don't know how to devide their attention between their children...

sumthing tat i qoute from another blog..
First son: three baby showers - coworkers, girlfriends, and family members
Second son: none

First son: Adorable, new, stylish, perfectly-matched outfits, lovingly washed in fragrance-free detergent, folded neatly and placed in paper-lined dresser drawers
Second son: Hand-me-downs and consignment store finds, typically pulled from the laundry basket full of clothes which have been ready to fold for two days

First son: sanitizing wipes on the grocery cart topped by adorable padded shopping cart cover
Second son: throw the receipts and stray lettuce leaves out of the cart and plop him into the front

First son: Baby book kept current and complete as time passed
Second son: I need to buy a baby book, I suppose

First son: Four different studio portraits taken in his first year
Second son: I may find time for the second trip to the photo studio before his first birthday…and I should really get a frame for that one we got done at Christmas so we can put a picture of him on the wall

First son: constant awareness of his actions and activities around the house
Second son: where did that bruise come from?

First son: Daddy-made personal homepage, complete with current photos and milestones
Second son: a dozen or so snapshots in my free Photobucket account… from three months ago

First son: diaper changes every two hours like clockwork
Second son: what do you mean you didn’t change him? You thought I did? I was loading the car, YOU were supposed to change him!

First son: the smallest smear of food or spitup warrants a new outfit
Second son: hey, these green beans from dinner make a nice contrast next to the banana from breakfast on those overalls

First son: strict, conservative calendar awareness so no potentially allergenic solid foods are introduced too early
Second son: Wait, can they have citrus at one year or 9 months? Oops.

First son: 1st birthday party features cute theme in primary colors, complete with matching decorations, plates, party favors, hats, separate tiny cake for baby, elaborate menu planned for weeks, and invitations to all neighbors, friends, and extended family on both sides
Second son: You can’t be serious… it is THIS week? 1 year old? I wonder if your mom would make a cake. She’s out of town? Damn. I guess I’ll call my parents and tell them to come over. We still have paper plates left over from the 4th of July, don’t we?

First son: OMG, he has a runny nose! Call the doctor!
Second son: Eh, he’s probably teething.

First son: Playgroups, swim lessons, music class, etc.
Second son: Go play with your brother


a qouted qoute from another blog

i'm a second child (male) out of 4. my elder brother is turning 20, i'm turning 18, little brother turning 14 and little sister turning 9.
i never knew second child syndrome until recently and realized that i had the symptoms of middle child syndromes. i used to be a loner, have always been distant with my parents and most significantly hated all my siblings.

i thought that i should inform you that although a child is suffering from middle child syndrome, do not worry because they would grow up to become unique, independent and diplomatic than other siblings.

another issue that you should know is the common belief of middle children being under achievers is rarely true. it happen to perform better than my brothers by a mile!


if you have been informed about middle child syndrome being present in your child, i suggest that parents keep an open mind and stop the belief that you are doing your best with all your children (my parents). this aspect is important as middle children do not tend to express their need for attention and may cause them to resort to physical aggression with siblings...


note: anak second aku sure dapat attention lebih..huhuhu aku x nak dier der symptom syndrome nih..sume anak pun kene bagi equal attention..insyaallah...


Monday, November 17, 2008

. :huRmm ape daLam koTak fiKiran korAng: .

as usuall aku memang x de keje kat opis..
from one to another blog aku akan bace..so macam2 yang aku jupe....
ader satu nih aku sungguh tertarik...so let's share...


korang bace komen2 dibawah nih dah bayangkan how gemuk the person tat are talking about..














aper yang korang fikirkn?? adakah seperti ini???

*******************
***************
***********
*******
***
*


cubaan untuk melukis menggunakan paint..sungguh fail..hua..hua..hua..

sebenarnyer tidak..ini adlah komentar-komentar yang ditujukan kepada gadis dibawah in...



komentar-komentar diatas di tujukan pada Blake Lively..
yang aku rase mempunyai bentuk tubuh yang menjadi impian ramai gadis..
laki pun pasti suke..kan..kan.. =D
for me she have perfect body..nice curve, not skinny n so not fat at all, long leg..wow..

x kan lah nak badan macam orang aneroxic...korang pernah tengok org anorexic mcm mane?? mcm ni ghupernyer...



bloger yang aku suke bace nih panggey derang nih lolipop..sebab kepale derang beso tapi badang alahai kurus kering sampai tulang lutut pun tersembul kuar..giler ker derang nih??

manusia lolipop = sebiji kepala yang besar di atas badan yang kurus macam ranting


note: aku kurus gak tapi aku bukan anorexic..kalo si Posh nih jupe aku sure dier tabik spring kat aku biler tengok aku jadi nage..hahahaha..


Wednesday, November 12, 2008

. : dedicated to Pak Cu's family : .

hurmm..seldomly wrote bout my family exccept my cat..(can it be consider as family??) sure can maaa...

ni adalah family pak cu...
gamba di ambil semasa raya...
pak cu ku nih leh la kate uncle yang terpaling disukaai dikalangan anak buah..(ala cik di pun best gak tp cik di x bace blog so x pe..)so secara automaticnyer mak cu pun massuk account fav jugak lah..huhuhuhu (ini bukan bodek ye)


pak cu, umar n mak cu


sebenarnye nk cite pasal anak pak cu nih..name dier umar..pendek kan..dulu kalo jupe name orang yang pendek2 nih sure aku cakap.."ish malas tul bapak dier nk bagi name.." hahaha yer lah name umar 4 huruf jer..name pak cu dah 12 huruf..tapi x pe..cumel jer name umar tu untuk umar..umar nih pun secara automatik pun menjadi kazen fav kami satu family..sebab dier jer yang masih baby..yang lein dh beso dh..aku terlebih sayang kat umar nih sebab dier lah kazen aku tengok since dier lahir kat spital..walaupun x tengok live proses kelahiran umar..tapi aku menjadi pendengar kepada proses itu..pengalaman yang sungguh excited+takut pun ader gak..

hurm..last wik kan aku g senawang..gi umah pak cu lah..hurmm, sebelum aku balik tu en.umar yang comel nih dok perati aku nk pakai tudung..lalu aku pun pakaikan lah beliau tudung..hohoho..

comelkan beliau..tapi harus di ingat beliau adalah babyboy..not baby gurl



dear kak aino,

you were being mean lah putting your tudung on me. i thought it was ok, but NO! it was not. you could see my hingus running down from my nose. i could tolerate your first attempt. but the second was terrifying. i got scared when you were about to put it on me. it was like a dark cave swallowing me inside.

you said that i almost looked like a girl. and mak thought i was cute.

i didn't like it anyway. i pray that i don't have to go through this experience again.

sincerely, umar


sori umar to be so mean kazen..
u're too cute..can't resist to bully u...hohoho (tunggu lah dier beso abih lah aku nanti)

note:rasenyer..umar memang perlu sorang penjaga badan(read as bodyguard)..sebab beliau sangat cumel..


Monday, November 10, 2008

. : suAtu pTg di sUsHi kiNg : .

suatu petang..hurmm biler eh?? tetibe aku lupe hari aper..sat check balik..
owh petang rabu minggu lepas..kami ber ber-5 membuat lawatan mengenyangkan perut dan mengempiskan beg dompet di sushi king..wahhhh sungguh seronok makan..sedap sungguh..
masing2 telah bertukar menjadi naga yang kalo otomen tengok sure lari ketakutan.. aku dan sari naga wasabi..ala setakat wasabi sushi king tu no hal lah..hohoho sungguh berlagak pernyataan itewww..ani dan ana naga kicap..hohoho x sentuh wasabi langsung derang berdua...tapi bakal pn.ana tersalah amik dish plak..amik telur ikan salmon yang de perisa wasabi..huhuhuhu terkujat sekejap...lin plak..hurmm naga yang memang suke makan..asyik makan jer x berhenti..tapi tetibe dier terlebih makan wasabi terus naga makan macam mau kuar api...huhuhu merah padam muke naga lin...cian naga lin..nasib api sempat dipadamkan..

layanz lah gamba di bawah nih..aksi naga bertarung dengan sushi king, sebelum dan juga selepas..ader naga tetibe jadi mereng..ishh tak tau lah mengapa naga kuning tersebut..



berikut adalah khas untuk tatapan bakal pn.AnA yang x pernah best..
cara-cara memakan sushi yang betul...termasuk cara menggunakan alat yang dipanggey chop stick...



note: ana, nanti anak2 kamu ajar makan pakei chop stick sejak kecik eh..maafkan aku ana..biler lagi nak kenakan kamu..pas nih kamu mungkin jarang-jarang dah nk join kami..huhuhu


Sunday, November 09, 2008

. : wiKenD yaNg buSaN : .



gamba diatas menunjukkan anak aku pun menyokong..bertapa busan nyer wikend nih...huhuhu

semalam (sabtu) x sebosan hari ini..semlm pagi lagi aku dh bgun..start kete g senawang..eh..bukan g umah cik reen-du..tapi aku g umah pak cu aku..anto kan kad kawen pak cik aku..yeay pak cik aku nk kawen dah..akhirnyer kawen jugak beliau..selalu kalo g senawang sure aku tdo sane..tapi smlm ptg aku der appointment ngan dentist pulak kol 2 ptg...maka kol 1.15 aku dh bergegas balik ke putrajaya balik..perjalanan balik saje kuar kut exit nilai..waaa lagi horror jalan nih rupenyer..sume kete berdezuuupppp laju ooo..kat area bandar baru salak tinggi aku langgo spoiler kete yang terjatuh di tgh jalan..x dapat nk elak...pas tu kat area simpang dengkil..nyaris berlaku eksiden depan mate aku..woooo seram aku..sampai aku menjerit dalam kete..bijak beno drive kete itu..memang otak letak kat lutut..

jumpe dentist..sebelum nih power chain aku untuk 3 batang gigi jer..tapi semalam ditambah kepade 5 batang...waaaa sengalnyer mula terase (ni kejadian sekarang).. kali nih aku tuko getah purple pulak...hehehehe seronok pulak men tuko2 warne nih.. pas jupe dentist baru aku berpeluang nk isi perut..lapo oooo...balik aku membuat onar di rumah cik.aniey...hehehe kalo balik umah sure aku busan lagi cepat...pas isya' baru aku balik umah..mate pun dh ala-mengatuk lalu tido terus..padahal baru kol 10 cam tu...

hari ini (ahad)..actually aku dh booking tiket GSC nk tengok jebon..hurmmm tapi macam malas pulak..hurmm sape dh tengok cite ni..sile komen best ke tak...sejak alamanda ader GSC nih..hishhh makin senang aku nk tengok muvie..sume aku amik early bird..hehehehe murah skit n x ramai orang...dekat ngan umah kn..so no prob lh kan..huhuhuhu...nape aku malas nk tengok jebon?? sebab aku tetibe nk tengok MELODi..ala pasal si aBBy vs nOrmah HAkim tu...cian kat abby..kalo laki aku wat cam tu..hishhh memang aku akan jadi larona bobit m'sia (betul ker aku eja name pompuan nih?)..korang kenal x saper?? hahah..gi lah search sendiri eh..maka dengan itu aku pun kebusanan..x tau nk wat per ri nih..anak aku pun aku maleh nk mandikan..tapi beliau dah busuk...brown mandi sendiri boleh x?? mummy maleh la brown.. =D ptg2 skit la brown mandi eh...huhuhuh...

note: mR.AtLanTis sgguh rajin bekerja...wikend pun nk g opis..gambate..caiyok!!


Friday, November 07, 2008

. : pUsak kaMek : .

ri tok kamek mok cita agik pasal pusak kamek (hari ni aku nak cite lagi pasal kucing aku)kamek nginang (bela) pusak tok dari umonya 2 bulan..kecik jak badan nya masa ya..tapi kinek (sekarang) tok (ni) nya (dia) dah membesar bagai juara...mun (kalau) kitak orang prati benar2 nya dah kedak (macam) singa dah tok..tapi nya tetap manja dan malas..kedak tuan nya jua...huhuhuhu
tok gamba pusak kamek nek tok..lama sik upload gambanya..sure kitak orang rindu ooo

sngaja polah aksi malas...nang malas pun..






aksi sengal..budget comel lh ya..huhuhu tapi nya memang cumel...



note: lame dah aku dok buat post nih..tapi asyik x leh nk upload gambo..terus x de idea nk tulis..korang layanzz gambo jer lh yerkss...


Wednesday, November 05, 2008

. : dEntAL procedUre oN mY darLiNg bRowN : .

rasenyer dah lame x cite pasal anak kesayang aku kan..sape lagi kalo bukan en.brown..
sepanjang wiken lepas (yang aku g gua tempurung) en.brown di jge oleh daddy nyer selama sehari..balik dari gua, terus aku amik balik..rindu ooo..so sepanjang hari ahad aku lepak di rumah cik.ani..mereka (ani n kiah + lin jugak) sama mengerjakan brown..tapi cik.lin balik dulu..tengah duk buli en.brown..aku tunjuk lh gigi en.brown yang dah start tanggal satu demi satu..prosess pertukaran gigi bongsu ke gigi kekal..
ni lh ghupenyer gigi yang telah dicabut sendiri oleh en.brown beberapa hari sebelum kejadian..aku pun belek lah lagi gigi2 en.brown nih..oooo rupenyer belah kiri pun nk tercabut jugak..jadi aku mengambil keputusan untuk menolong en.brown mencabutkan giginyer....(jadi doc gigi kejap)


ni lah gamba semasa aku, ani dan kiah menjadi doktor gigi kepada en.brown...aku sebagai doktor dan mereka sebagai nurse..sorang pegang kepala..sorang pegang kaki..huhuhu cian brown kene seksa..


en.brown kelihatan pasrah kerana giginye telah dicabut..huhuhu x pe eh cayang gigi baru dh tumbuh pun..kalau lambat cabut nanti sumbing pulak kn..x encem dh nanti..x pun nanti gigi tumbuh berterabur..x pasal ko kene pakai braces macam mummy ko..satu hal aku kene carik braces untuk kucing..nak carik x de masalah..tapi aderkah?? huhuhu nanti baru orang kate like mother like son..huhuhuhu..




gamba gigi graham en.brown selepas dicabut.. ^_^



note: x dapat jadi dentis manusia..jadi dentist untuk kucing pun jadilah..huhuhu


Sunday, November 02, 2008

. : aDvaNtuRe @ gUa TemPuruNg : .

pada tanggal 1 november 2008...erm boleh x nak wat entri dalam bahasa sarawak boleh?? wakakaka sure sume nganga kan..tak kire nak jugak..pepandai lh korang translate nanti eh.. =D

kamek orang berlapan (kamek, ana, reen, reha, ani, lin, sari dan kiki) memulakan perjalanan pada jam 5.30 pagi, bergerak dengan 2 egek kreta (ciku n JHV 4343)..

perjalanan di pagi hari

seperti bisa bila sampei jak terus lah xtvt camwhoring dilakukan..beselah kamek orang nang suka bergambar...tokk gamba-gamba kamek semasa di dalam gua..bagi kamek tok adalah gua ke 4 kamek pernah pergi mun sik silap lah...tapi tok paling mencabar sebab nak lein nya kamek just melawat jak..kedak gua angin and gua fariy di bau dulok..just masuk dan nangga2 jak..sik adventerous lalu.. (aku tau korang penin..tapi ader aku kesah?? hahahaha)

caving time..ada nak kene slide turun..masuk lalu lobang dan merangkak gik..nang best ooo

hurmmm..lupa indah kamek mok cita..kamek orang nya tour guide ialah en.mustapa, ada nk panggey nya muspa lh..musang lh..jaik naa kitak orang tok..aishhh sik beik tau...
gamba gik tuk di layanzzzz...

gamba di atas adalah para2 model2 Satyam yang nang teramatlh gojes...huhuhu =D who will be next...just wait.....gamba dibah tok adalah gamba2 mek org sebelum dan selepas masuk gua..nang monyeng seko2..busuk gik ya..eeeeiiiuuuu...tapi mek orang maintain lam gamba oooo..hahahaha..

mun kitak orang prasan..ada seekor model ikan pari...hahaha (ampun kan kamek reen...tp abg.muspa tu yg bagi gelaran kat ko kn...)tapi sik pa nak reen..kitk boleh paw kasut baru kelak..huhuhu..cian kasut reen akhirnya masuk lam bakul sampah..huurrmmm..tapikn..sepanjang perjalanan dalam gua ya..banyk jua tapak kasut nak tertanggal dijumpai..kasut nak x da tapak pun bnyk jua..nang gua tok lama2 jadi tempat pengumpulan kasut kelak ooo..anih..anih...ok..ok next picture....

dah, tok gamba terakhir dari kamek..x larat dah nk edit picture..mun mok nangga gamba gik.gi lah di blog2 kawan kamek..ana, ani, reen dan reha..cerita nak lebih details pun sidak ya akan post jua..kamek saja mok post in sarawak..ngegeh naa kamek tok..ishhh..huahuahua..ok lh..till then..

note: nasib aku balja bahasa melayu sarawak jer dulu...kalo aku blaja bahasa iban ke bidayuh ker..sure korang lagi x paham..


Friday, October 31, 2008

. : rEzeKi aDa dimaNa-mAna..syUkurLaH : .

aLhamduLilLah...susengguhnya aku bersyukur kepada-Nya...

mase zaman sekolah dulu, pn.emak selalu pesan tiap kali lepas pekse supaya tawakal kepada-Nya..bahagian berusaha kite sudah lakukan..maka yang selebihnya serahkan pada-Nya..kalo dh memang rezeki kite, pasti akan ada jalan untuk kite mencapainya..

hari nih..aku nk share 2 berite gumbira dengan korang.. =D
berita pertama;
pagi tadi aku dapat email dari boss aku, aku dapat excellent mark for Cognos certification..x sangka langsung..yer lh sebab aku tau..bape persen jer soklan tu yang aku buat sendiri..yang lein sume aku copy jer...huhuhu..x per dh rezeki aku lulus dengan cemerlang kn..tahniah kepada diriku..yeay...

berite ke dua;
dapat offline mesej from my best friend niniEy...dier dh lulus pekse PTD yang kite org amik bulan 8 hati tu...dier suh aku check jugak...aku pun terus check...sekali lagi..syukur alhamdulillah...aku lulus..so i'm going to the next stage..semoga next stage pun aku boleh lalui tanpa sebrang maslah...yang pekse hari tu..aku x sangke boleh lulus sebab aku tau..karangan yang aku buat memang tahap karangan budak sekolah tingkatan 3 jer..erk..bertapa teruknyer penulisan aku skang ni..same jer english ker Bm, dua2 memang teruk...tapi..itulah namanya rezeki..bumi tuhan nikan luas..rezeki ada dimana2..mintakh pada-Nya..insyaallah...

note: skang aku ppulak penin..x tau samaada nak join gov or stay kat satyam..hurmmm entah lh...


. : eMosi+iSu+xTvT= $berKuranG : .

wah..puas aku pikir nk hapdet blog pasal aper...

dua tiga hari nih orang2 keliling aku macam sangat beremosi...naper eh?? musim bulan mengambang ker?? sume nk jadihulk kot..huhuhuhu isu berbangkit juge adalh sangat kelakar (lawak lh biler pk balik) thanks God every one get to hold themself back..gud guys..well adat hidup di dooonia bukan senang nk puaskan hati sumorang..kalo kite pikir kite x puas hati dgn org..kite jangan lupe, sure akan ader org x puas hati dengan kite ryte..
nobody is perfect...
...and i'm nobody..

itulh lumrah alam which will make us matang dalam berfikir..dan yang penting mengawal emosi..aku cakap pasal emosi nih sebab..berdasarkan perhatian..emosi nih macam berjangkit kn...kalo korang happy..sure everyone around u, will be happy ryte..it also happen in the other ways around..kalo emosi yang positif tu, it's gud to share wif other..kalo yang x best tu..boleh dilepaskan..tp orang yang berkongsi diharap mempunyai antibodi diri yang kuat...well renung2kan selamat beramal...

next is xtvt..
x sabar nk tumggu tis wikend...we're going to caving..gurls day out..yeayyy...
so nantikn pengembaraan kami ber-8...huhuhuhuhu xtvt ini adalah bersempena kawan beik kami yang bakal kehilangan title kedaraan nya dalam masa kurang dari sebulan dari sekarang..kire macam majlis terakhir seorang bujang..(bachelor party)..lepas nih mungkin kami tidak mempunyai masa begini lagi...korang sume pasti akan rasa..dun worry..(sorang demi sorang kawan2 ku ingin menamatkan zaman kedaraan masing2..tahniah)

$$$$ berkurang...
sedey jer...huhuhuhu...ini adalah akibat dari kegagalan mengawal emosi..ditambah pula dengan kekurangan antibodi mengawal emosi2 asing menghasut..huhuhuhuhuhu kenyataannyer..aku suke shopping n makan...TIDAKKKKK!!! emosi ini haruslah di kawal, dibendung kalo boleh dibanteras sama sekali...huhuhuhu (adalah sangat sukar) memandangkan kegawatan $$$ diri ini agak kureng memuaskan...so langkah2 menyelamat harus diambil..huhuhuhu segala hutang pituang dengan pihak bank mesti dilunaskan...insyaallah...

=== (very equal to) aku dah ngantuk...

note: gud nite...

$$$


Tuesday, October 28, 2008

. : tAged : .

di tag sekali lagi oleh ana best..bab2 tag orang nih, sooner or later sure satu kampeni xxx akan kene tag jugak kan..huhuhuhuhu..kepada cik ana, jangan emosi lagi keh..chill out ok dear, aku tau ko tgh stress hari kawen dh nk dekat kn..hohohoho tggu rombongan kami ke gerik k...

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
benda yang penting dalam idup aku makin bertambah..(sebab aku suke memanjakan diri ini...kenapa aku nih manja sangat???...)
firstly
:-hUnNyvIE-:
dah setahun pun umo beliau..beliau sungguh berjasa kepada diri ku...lurve u so much...take care of me while i'm inside u ok dear..just like how i care for u wen u're outside me... =D

:-sweEty VoO-:
hahaha..finally she got a name..my new born pinky baby..the sweet lenovo a.k.a sweEty vOo =D just one day years old..

:-hP-:
nih x der name...nnt tggu new born aku bg name ok..next thing to pamper myself..back to the hp (read as telipon tangan)..hp connect me to all my beloved friendzzZZzz n of coz to my beloved mR.aTlaNtiS n familY (they r the most important)

:-mR.bRowN-:
can he consider as thing?? i'll be mad if anything happen to him..mummy lurve u browniey..

:-bOuty pInky bAg-:
hahaha..beg pink aku yang sungguh beso..mengapa beliau penting?? sebab beliau boleh memuatkan berbagai2 jenis barang..segala duit..purse..minyak yuu-yee..parfume..organizer..tissue..(bnyk lagi lah isinyer...semua pun penting..)

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
my new born pinky baby the sWeeTy vOo (read as vuuu)..eh bukan aku swipe ker??lebih kurang lah tu duit aku gak yang bayo nyer nanti kn..pas tu beli epal besar (read as big apple) sekotak 6 =D sedap oooo...

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
erm..dimana yer...impian nk wat kat tepi tasik ker, laut ker...macam best jer easy breezy (for those yg suke tgok antm) tp x nk tepi kolam berenang..tu impian jer lh..tp impian boleh menjadi kenyataan kn..wat kat umah pun ok jugak (kembali kepada realiti)

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?
hurmm..sape yang nk hubungan kejap2?? kite hanya mampu merancang, semoga tuhan memberkatinya..insyaallah...

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
tiap-tiap hari nk perang2 manje..tp x jupe rindu pulak..aperkah??aku nih kene buatan orang ker?? =D

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
rahim bistro..buka pose tadi..lapo sangat dah weh... + ngantuk..

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
detectif conan..conan yg cumel lagi bijak...aku suke bace..lantak lh orang nk kate aper pun..hohohohohoho

8. Apakah nama penuh anda?
i know, u know wat my name is.. (hebat kan aku tau aper yg orang tau)

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?
dua2 pun ok..but wen it comes to personal thingy..prefer to keep it shut to myself (especially wen the thing really hurt me)..i'm a spoiled daughter..mentang2 lh sorang jer anak pompuan en.abah dan pn.emak..hahaha jgn jeles yer encik-encik adik...

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
nak jupe..detektif conan yang real..boleh x??

11. Christina atau Britney?
britney lah..sebab beliau seksi..aku suke pompuan yang berani menyeksi nih..seksi wif confident.. =D

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
yer..saya sangat suke mencuci dengan tangan..best ooo leh mein air..

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
bulan madu di atas pelangi..tiada yang mengganggu...huhuhuhu seronok kn..

14. Pelukan atau ciuman?
u need to hug in order to kiss..baru best..macam aku cium mR.bRown hari2..mesti nk peluk jugak..meeeeoooowwww...

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
:- x lame lagi beliau dh x dare dh...hahahaha
:- beliau teman se-opis dan juga se-odc..
:- best ker beliau nih?? best lh jugak sebab tu beliau menjadi anabest...
:- tunang beliau adalah en.aizat..bakal suami beliau..
:- suke sangat berjalan a.k.a melancong..huhuhu

16. 8 perkara yang amat saya gilai
:- mR.atlantis (giler kah aku??)
:- chocolate (never had enuf of it)
:- mR.bRown sungguh cumel n nakal
:- pink (but i think i've enuf pink in my life)
:- my baby..sWeety vOo..
:- eskem..paddle pop pelangi paling best (utk eskem murah lh) nk lagi best eskem baskin robins (=D x me lagi 31st October sooo 31% discount at BB)
:- fudddd....terutama desert..aku memang suke makan desert.. =D
:- berfoya2...aku memang suke berfoya2..best ooo apetah lagi sejak keje di kampeni xxx nih, asyik berfoya2 jerrr... =D

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
:- shengal (sehari x sebut x leh)
:- b***h (pagi2 kepada para driver yang b***h)
:- bengong mu..
:- Laillahhaillaulah =D
:- astarfirullah
:- assalammualaikum
:- lurve u =D
:- hello.. sure sebut nyer...

18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca (magazines also can?)
:- detective conan
:- cleo
:- buku yang bagi kat ana..(x sanggup nk bace dh..biar lh ana khatamkn)
:- chicken soup for the soul
:- remaja..
:- impiana (majalah dekorasi) baca bersama en.abah..best berangan ngan abah..huuhuhu
dahh tu jer yang leh recall balik..

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
:- i want to spend my life time loving you..nih dengo sampai 9 kali pas tu reapet bnyk kali pun x per..
:- lagi satu lagu kat blog nih..the confeSsion sampai syurga..lame2 best plak dengo..

20. 8 perkara saya pelajari tahun lalu
perkara yg saya pelajari tahun lalu...banyak ooo...
:- blajo pasal datawarehouse tu yang pasti..
:- blajo budget kewangan sendiri...tapi ujung bulan jer kering..sedih tul..
:- yang aku suke..blaja makan oyster..sedap..i loike it...(oyster yang mentah tu tau, perah lemon n letak tobasco sos, yummy...)
ish..bnyk lh aku blajo..everyday is a learning process..yer ker??? ada masanya tidak kot..huhuhuh

21. Mangsa tag seterusnya
mangsa seterusnyer..aku maleh lh nk tag orang nih..kalo korang rase rajin nk buat sile kan..eh..eh..jap..nk tag gak lah...

my dearest aunty mak su
my dear friend udect

note: aku sgguh seronok wif my new born baby...swEetY vOo..plus the free wireless huhuhuhu leh la nk suspend kan maxis broadband sementara waktu...


Saturday, October 25, 2008

jUst aN upDate....

wah utk pertama kalinyer title aku tanpa tanda -->'.::.'
mengapakah?? x der ape2 saje jer..skang aku kat seremban..beselh stakat seremban-putrajaya balik hari2 pun boleh..wah kalo macam nih boleh la aku nk duk umah mak aku kat senawang nih..boleh gak kalo rase2 gatal nk kawen dh der umah nk duduk tanpa perlu bayo sewa..erk boleh ker pn emak??? ala ..aino nih sorang jer anak popuan emak kn...(alasan wajib aku bile mintak sesuatu)

aper aku buat kat seremban??

hurmm...yang penting nyer aku nk jupe en.abah dan pn.emah esok, mereka datang seremban so x payahlah aku balik ke kluang untuk bulan nih...huhuhu save duit...(eleh kalo balik pun besenyer tiket balik kluang jer beli sendiri, balik KL en.abah belikan, neik kete jgn harap...hohohooho)...well kali nih aku balik mengejut lh jugak, plan nk balik esok, tapi pagi tadi tetibe dapat call, mak ndak nk balik bahau, en.adik aku (haziem) dan cik.sepupu (nana) tinggal, x ikut..so tugas aku untuk menemankan mereka di rumah malam nih..beiklah...dan seperti bese keje aku makan...makan..dan makan...umah mak ndak aku bnyk stok makanan.. =D untuk kali nih jugak aku angkut en.brown bersama2...biasanyer mR.aTlanTiS yang akan tolong jagekan..tapi beliau ader hal pulak..jadi, aku angkut jer en.bRown bersama2..

best part of tis entri bagi aku lh kan..(kalo korang rase x best ade kait mengait ngan aku ker??)aku tgh feel2 gune laptop bersaiz 10 inci lebar (acer aspire one, milik pak ndak)..agak penin sebab saiz skrin kecik so tulisan sume jadi kecik..tapi macam seronot plak.. =D nih yang x sabo nak angkat laptop lenovo nih..cepat lah mR.aTlanTis bawak aku nih g loWyaT..keputusan telah dibuat, aku akan ambik warne pink..nR.aTlanTiS juga telah bersetuju..yeayyy...

hurmm...sebelum aku terlupe...

aku mengucapkan HAPPY DEEPAVALI to all indian who reads tis blog.. =D dan selamat bercuti kepada yang lain..


Tuesday, October 21, 2008

. : workEd fRom HomE : .

aku nk gelak besau2..

wakakakakakaka

as the title..hari ini aku memang bekerja dari rumah..kenapa??

pagi tadi aku dah semangat nk g keja, dengan godaan nasi lemak kak asi yang bakal di beli oleh cik.ana x best..tengah bersiap..tet..tet..telepon..telepon berbunyi (irama wonder pets) mesej masuk

ana x best : nasi lemak x dok, huhuhu

tidak!!!! sungguh membuatkan aku x der mood g opis...tp aku gagahkan jugak untuk ke opis..masa tu jam 9.15pagi (dalam hati ku berkata sure dah x der parking, x pe kite cube tengok macam mane)sampai di opis, memang x der parking..atas abis...masuk kat B, pun habis dah..hmm aku berfikir lagi..
nak parking katHP ker??
aku pakai heels la, dah la tanah lembut musim ujan nih sure terbenam heels aku..
ape kate aku balik umah?? =D

lalu menalipon mr.aTlanTis..
me: awak, parking x der...
mr.aTlanTis: parking lh kat HP
me: malas lh nk jalan..nk balik umah jer lh..
mr.aTlanTis: ikut awak lah..
me: ok..nanti ape2 hal bagitau eh..saya x masuk opis lah ri nih
mr.aTlanTis: ye lah..
me: bye2..
mr.aTlanTis: ok..bye2

maka..sampai lah aku di rumah balik..beli fresh milk for breakast..balik makan cornflakes..pas tu sambung tido balik..bangun, inbox aku penuh tanyer pasal laptop yang aku nak jual..siap der yang offer lagi tggi tapi kene pos kan ke overseas..hurmm risau plak aku dibuatnyer...sat nih nk kosong kan pc nih pulak..mr.aTlanTis nk format kan..sebab aku asyik bosan x der mende nk buat pas tu bising kat die..kacau die..membebel sume lah..so pas nih nk install game the Sim2..

game sim2 nih memang fav aku..leh main sampai lupe dooonia..mr.aTlanTis kate aku bosan sebab x der xtvt..x mein game mcm dier yang suke sangat mein game dota, so pas nih jangan bising kalo aku x layan ok..huhuhu

mr.BroWn aku pun tgh terbaring kebosanan sebab beliau x boleh bermain di ballkoni..ujan..cian beliau..dah makin booolat aku tgok...huhuhu..hmmm pas nih nk clearkn laundry basket plak..bnyk gak nk mendobi nih..musim ujan lah katekan..aku suke basuh bju gune tangan...x tau lh mengapa, hobi kot..huhuhu ok lah itu saja untuk hari ini..

note: jika ingin bekerja dari umah, pastikan anda membuka email opis anda, dan pastikan jugan anda keep in touch dengan mereka2 yang berada di opis..kepada kampeni2 jika tidak mahu pekerja anda bekerja dari rumah, pasti kan tempat letak kereta adlah mencukupi..dan pastikan ia adalah free, jika anda tidak mahu menaik kan elaun transportation..sekian..


Saturday, October 18, 2008

. : i'M iN luRvEEee : .

=D

saje jer nk letak title in lurve nih..sebab mood skang nih adalah melayan perasaan...perasaan jiwa-jiwa gitu..huahuahua...(wat's wrong wif me tonite???)

18 tahun yang lalu...
baru 6 tahun..cinta itu apa? boleh makan kah?sedap kah? itulah soklan yang akan keluar dari hasil cantuman neuron-neuron bila orang tanyer pasal cinta..masa tu pakai skirt panjat pokok pun aku x pikir ia adalah situasi yang sangat kurang bijak untuk dilakukan huahuahua..

12 tahun lalu..
berada dalam darjah enam..memasuki peringkat awal alam remaja..cewah..masuk alam akhir baligh, dah tau hukum hakam pergaulan lelaki pompuan sume..dan dah jadi sedikit hot..huhuhuhu anak cikgu matematik yang garang mane x glamer dibuatnyer (pn.emak memamg seorang cikgu math yg garang)..huhuhu..tapi masa ini aku anti lelaki..aku paling pantang orang kirim salam kat aku..sure aku carik gaduh ngan lelaki itew..wakakaka..aku pernah tampo sorang budak lelaki sebab dier kate dier suke kat aku..cian beliau..dan bertambah malang name beliau pun aku sudah lupe huhuhuhu..aku sangat tomboy..bagi aku jangan nak gedik2 ngan aku..kawan no hal..aku nih adik beradik sume lelaki..tu yang perangai pun..hmmmmm (geleng kepala jer lh)..tapi mase nih aku dah pandai suke tengok lelaki mesneh (baca terbalik)huahuahua...

8 tahun lalu..
umo 16 tahun...dah masuk peringkat remaja...wah kalo orang tua dolu2 dah jadi dara pingitan..tapi aku tetap maintain..x suke nk layan menda2 jiwang nih...aku rapat dengan beberapa orang lelaki..macam aku kate sebelum nih..aku memang suke kawan ngan lelaki...dalam aku rapat, ada pulak tersuka kat aku..wahhahahaha..masa nih dah x reject orang dah...don't drop others waterface ok...masa nih aku layan jer sume orang yang suke kat aku.. kalo nak reject..cepat2 carik orang lein jadi mangsa sebagai pakwe..huhuhu ntah ape2 lah perangai aku...

4 tahun lalu..
mengalami kekecewaan bercinta yang agak teruk..huuuaaaaaaa..1st year kat UNIMAS..dekat 2 minggu aku mandi ngan air mata..kelas pun banyak x pergi..tapi yang bestnyer, semester yang aku kecewa nih lah aku score result baik punyer..hmmm..naper eh??? pelik aku...tapi kecewa x lama...aku kan hot huhuhuhu sungguh belagaks..dah jupe pengganti...pas tu result aku jadi average balik..huh hampeh tul..memang x leh bercinta masa study...tis time it last for 3 tahun..lama jugak....

1 tahun lalu...
after 3 tahun..akhirnyer it's meet the end....sedih?? it's already been expected..aku terima jer..lagipun dah jauh..dari aku tahan, it's better to let it go...setahun yg lalu juga aku jupe wif mr.aTlantis..never expect to care, respect n dream bout him..

now...
aku sangat bahagia..thanks to him...
nape biler part dier aku tulis pendek jer??
sebab, the feeling of my happyness cannot be express in words....SAYA SANGAT BAHAGIA..

note: tapi skang aku sangat sakit hati!!!!! (rase nk delete jer post nih..)


Friday, October 17, 2008

. : LAppY to LeT gO : .


compaq presario c700


gud news..anyone interested in buying a new lappy?? may be for your brother or sister..i'm letting go my lappy wif a very afordable price..the lappy is still in gud condition and still under warranty just used it for 5 months (7 months international warannty left)..

the spec;

::Processor- Intel Pentium Dual Core Mobile Processor T2370 - 1.73Ghz
::Memory (std/max) - 1GB 667MHz / max to 2GB DDR2 Memory
::Hard Disk Drive - 120GB (5400RPM)
::Display/Resolution - 15.4″ TFT WXGA high definition widescreen LCD panel with brightview technology
::Super Multi 8x DVD +- R/RW Drive with double layer support
::WebCam - Yes
::Operating System- Window Vista Home Basic 32-bit (original)
::Intel Chipset - Intel - GM965 and GL960
::Graphic Chipset - Intel® Graphics Media Accelerator x3100 (shared) up to 64MB Total Available Graphics Memory
::Audio - 2 Altec Lansing branded Stereo Speakers
::Fax / Modem speeds - High speed 56K
::Network Interface - Integrated 10Mbps, 100Mbps 802.11b/g WLAN
::Pointing Device Type - 101 key compatible, 1 Quick Launch Button and Touch Pad with On/Off button and dedicated vertical and horizontal Scroll Up/Down pad
::Ports - USB 2.0 x 3, VGA x 1, TV out x1 , RJ-45, RJ-11, Stereo Headphone Out, Microphone in, Kensington lock
::Media Card - 5-in-1 integrated digital media reader slot
::Batterytype/Batterylife - 6-cell Lithium-Ion (4.4Ah)

::Dimension - 35.7 x 25.7 x 3.28 ~ 4cm
::Weight - 2.76kg /6.10lbs with 6 cell battery
::Warranty - One year International Limited Warranty (parts/labor/carry-in)
::Cooling Pad+ Mouse+ Laptop Bag

price: rm1600 (fix)
contact: 012-7488612 (aino)


Wednesday, October 15, 2008

. : beRat aku 48kg : .

hari nih saje nk cite pasal berat badan pulak..
kenape??
sbb sumorang kat keliling aku don sibuk nak kurus
Anonymous1: "aku dh gemuk lh" (padahal mmg ko tu big frame)
Anonymous2: "B****T aku beso lah, kene diet nih" (dh memang keturunan dari zaman nenek die mmg dh macamtu)
Anonymous3: "dah seminggu aku x makan nasi, diet" (ko tau x, aku dok dengo bunyi perut ko jer dr td..)

antara statement yang bese aku dengo dan bace..
aku pulak...
macam2 care aku dh gune untuk memberat kan badan..sehingga aku menjadi berat tulang tp berat aku x jugak naik...tension ok..orang kate untung jadi aku makan banyak pun x kisah..badan x kan neik..tapi ape dalam hati aku, korang x tau..
nih antara komen yang aku pernah dengo..
Anonymous1: "ko nih dari dulu sekeping jer...flat.." (sedih tau..ko x tgok aku melantak mcm mane)
Anonymous2: "mak ko x bagi makan ker??" (cube kalo pn.mak aku yg dengo, kecik ati dier)
Anonymous3: "dalam perut ko nih ader cacing ker??" (anak kucing aku pun aku sumbat ubat cacing tau)
Anonymous4: "aku tgok ko nih mcm dh nak melayang jer" (eleh jeles lh tu..korang x leh berangan nk jd mcm Paris Hilton..huhuhu)

sekarang nih aku bangga tau..korang nk kate ape pun kate lh..aku bangga aku kurus..
sebab-sebabnyer...
1) aku leh beli bju kat kids department (amik size xL lah)
2) bju aku dari zaman aku sekolah, sampai skang still leh pakai..
3) org x akan pinjam bju aku..hahahaha part nih yg best
4) kecik mane bju aku pakai...x lh nampak seksi...(yer ker??)
5) aku leh pakai bju adik aku..tapi derang x leh pakai bju aku (sebab derang lelaki bukan sebab aku kurus)
6) aku leh makan banyak2 x hingat doniaaaa..aku suke makan ok...
7) aku leh terus tido lepas makan tanpa risau (menjadikan aku berat tulang a.k.a ular sawa)
8) leh berangan nk jadi mcm paris hilton...hahahaha
9) aku ade alasan untuk x derma darah (bukan x nak derma ok)
10) ader alasan untuk x nk beli baju yang ready-made, soo bju aku sume kene tempah ok (untuk bju kurung, kebaya dan seangkatan dengan nya...)

tu dia 10 alasan kenapa aku suka menjadi kurus..aku x kate korang kene kurus mcm aku gak..tapi apa yang cube aku sampai kan ialah u should proud of u'r self =D, syukurlah Dia bagi korang cukup sifat..tp jangan lah sampai jadi anorexia or obesiti tu jer..yang penting korang sihat dan x ade penyakit yang merbahaya...mungkin atas alasan nih jugak aku jadi pemilih mase makan, aku x suke makanan berminyak, yang manis, yang masin dan yang x sedap hahahaha...

note: saje je buat entri nih..peringatan kepada sesiapa yang berniat untuk melantak esok..kalo korang rase korang tu patut turun kan berat..korang bagi jer makanan tu kat aku..meh aku makan..sebab aku nk tambah berat..hahahaha


Tuesday, October 14, 2008

. : R.S.V.P : .

pelajaran untuk hari ini...R.S.V.P

korang pernah x dapat card ke surat ker yang der tulis R.S.V.P? kalo pernah korang tau x aper maknenyer??

sumber dari wikipedia...

"Répondez s'il vous plaît", a French phrase that translates to "please respond" or literally "respond, if you please" [1]. It is with this meaning that invitation cards and similar documents are often marked with "R.S.V.P." It is standard practice to reply to an RSVP request whether confirming attendance or declining


so jadi biler korang dapat invitation yang ader tulis R.S.V.P? nih.. maka adalah wajib untuk korang reply pada tuan rumah kalo korang nak datang..sebab tuan rumah nak buat anggaran tetamu yang datang..pas tu korang jangan lah pulak memandai jemput orang lein tanpa maklum kan pada tuan rumah..kang makanan x cukup, cian pulak tuan rumah..well tis thing is very rare in m'sia sebab m'sia nih mengamalkan sikap terbuka (melainkn majlis hotel sebab meja terhad)..terima jer org datang walaupun tetamu itu tidak dijemput huhuhu (sure muke tuan rumah macam hampeh)...huhuhu aku rasa menda nih kene praktik kan lh..sebab kalo buat macam nih kite dh boleh agak berapa ramai orang yang datang..so dah boleh agak jumlah makanan x der lah membazir...membazirkan amalan syaitooonnnn..bukan sebab kedekut tau... ;)

note: x sabo pulak nak melantak hari kamis nih =D


Sunday, October 12, 2008

. : biLer aKu naK kaWen?? : .

korang pun sure pernah ditanyer dengan soklan ini kan..
(terutama pada gurls yang umo dah masuk 20an dan dah habis blajar)

aku rase tiap-tiap kali balik kampung sure kene tanyer soklan nih..masa raya lepas uncle aku tanyer;

uncle: aino, how old are u?
me: 24?? (muke blurr)
uncle: by u'r age, u'r aunty already have 2 kids..
me: ooo is it?? by my age, my mum not even married =D (wif a big grin)
uncle: .... (speechless)

huhuhu..best x jawapan aku?? yer lh mak aku pun dulu kawen umo 25 so aku yang baru umo 24 nih pun x rase ape2 lh kn..patut ker aku raser ape2??

bagi aku kawen nih banyak mende kene pikir..sebagai pompuan maybe x lah sakit sangat tp sebagai lelaki perrrghhh banyak mende kene pikir ooo..ujung tahun nih pak cik aku akn kawen..bulan 6 tahun depan mak cik ku yang bongsu pulak akan kawen..dengan ini sume mak cik n pak cik aku dh kawen, tinggal turn anak buah pulak..aku kah?? tentu tidak..nasihat mak aku

wat pe kawen kalo menyusahkan, sebelum kawen pikir baik2...
cari yang x tinggal semayang..

(mase tu bf aku non-muslim langsung x semayang =D) sekarang nih hati aku mmang lum terbuka tuk kawen..betul2 belum bersedia..jawapan aku kalo orang tanyer

gigi pun besi lagi..jangan berangan nk kawen

huhuhu...jadi untuk tempoh setahun setengah dari sekarang itulah jawapan aku..(pakai braces 2 tahun maaaa..) lepas setahun setengah nnt baru pikir alasan lein..ntah la bagi aku umo 24,25 ni x semestinyer kene kawen..

tis thing happen in our malay culture only..look at the chineese they don't really bother bout marriage thingy (the gurl) for them is to succes in their life first then only they think bout marriage..if u're malay wen u turn 24 people will started asking wen will u get married, already have boyfriend or not..if u're already like 27 or more u'll be consider as 'andartu' or 'andalusia'..kenapa perlu ada mentality sedemikian??..but if by age 24 u already have everything in life, such as a house by u'r own..then it should be ok to think bout getting marriage, coz nothing else for u to aim selain to have a family..so bagi aku yang x punya ape2 selain sebuah kete yang still berhutang..dan seekor anak kuceng yang cumel..dan juga gaji yang cukup untuk aku sorang jer (kadang2 x cukup gak) marriage is still tooo far for me..tapi kite hanye merancang,tuhan saje yang menentukan..

note:
True love consists not in gazing at each other but looking outward together in the same direction


Saturday, October 11, 2008

. : the bakeD mAcaroNi : .

seperti yang aku post last thursday...finally i cooked the baked macaroni..woww
i loike it very much..full of cheeese =D n plus mr.atlantis oso approve the taste thanks God..erk who is the mr.atlantis?? a person not to be name in ere hahahahaha =P
ere the picts to share..(nk tgok leleh x air liur korang)

ketulan cheese yang ditabur..mmmm yummmmyyy...


it's melting....

finally....disettle kn oleh 4 ekor nage yang kelaparan....

note: sape nk resepi leh bg aku email..aku malas nk post resepi kat blog nih


Thursday, October 09, 2008

. : bAtuK + FLu = dEmaM : .

since tuesday i got a feeling tat i'm going to have cough n fever..hurmmm yesterday the cough started..it's hurt, aoouuuch..maka semalam aku terpaksa menahan kesakitan tekak dengan berpose..tapi time buke siap mkn eskim, =D ubat paling mujarab..hasil nyer lepas bukak pose ilang terus sore huhuhuhu..maka hari ini aku x masuk opis...rehat di rumah...

planning for today...

hurm nak masak spagetthi or maccaroni..hurmm sound sedap..tp sedap ker kalo aku masak??awal2 pose ri tu aku der masak spagetthi, tp der org kate x sedap..bnyk sgt cheese aku tabur atas spagetthi tu so menjadikan beliau muak..hishhh banyak tul complen..x tau ker how much i have to spent to buy all the ingredients, shredded cheese bukan murah tau, pergo lagi, minched meat n all the ingredients..sabo jer lah..lein kali suh org lein masak..(majuk aku x mo masak lagi)...tp hari nih aku yang rase nak makan..hurmmm baked maccaroni pun x pernah try lg nih, resepi pun x tau..huhuhu bantai jer lh carik kat tenet..tengah hari kan aku g carik the ingredients...sape nak angkat tangan..aku tgh rajin nk masuk dapo nih.. =D so now i have 3 option;
1> spagetthi bolognese
2> fried maccaroni
3> baked maccaroni

note: korang patut kagum sbb tetibe aku nk masuk dapo..


Tuesday, October 07, 2008

. : hAndbAg foR fRee: .


gurlss...

HIGH FASHION HANBAGS WITHOUT THE HIGH PRICE

Handbag Planet is almost here. To celebrate the October 15, 2008 launch, we are giving away a free handbag every hour for 24 hours on the day of the launch. Our high fashion, trendy handbags are inspired by popular designer brands and priced between $30 and $80.After signing-up in one easy step below, you can select the handbag you would like to win. There's absolutely no catch - this means no shipping/handling fees or credit card required. Yes, it's really that simple!

visit at --> http://www.handbagplanet.com/


note: just try nothing to lose


. : rAya mOdE : .

setelah seminggu bercuti berhari raya di kampung atuk dan nenek (belah pn.emak & en.abah), hari ni(monday 6th Oct 08) aku kembali bekerja...TIDAK!!!!!!! hanya satu perkataan yang boleh mengambarkan perasaan aku..BUSAANNN!!!!, sumorang masih dalam mode beraya, masuk opis pun lambat, sumorang menghitung waktu dari pukul 9 pagi ke pukul 6 petang, 9 jam penuh siksaan =D

tahun nih raya adalah seperti biasa. aku beraya di kampung belah pn.mak, bukan x balik kampung belah en.abah tp entah lah en.abah pun lebih senang nk balik kampun isteri beiau (pn.emak aku lah)..petang raya pertama baru balik kampung belah en.abah nasib dekat jer dari kampung pn.emak ke kampung en.abah 1jam 45minit jer =D

so tahun nih nenek aku plan nk wat bahulu secara tradisional..bakar gune sabut sume..tetapi tetibe x tau sape ngidam nk kaco dodol so xtvt membuat bahulu bertuko menjadi xtvt mengacau dodol..proses membuat dodol nih ambil mase 8jam, sungguh lame yer tuan-tuan dan puan-puan..aku pun mula lh sengal nk tggu hasil kacauan pada jam ke-6 tu yg aku pun meng'snap' gambo2 mereka yang juga turut menyibuk..hmm dodol pada jam ke6 nih cair sikit dari dodol yg korang bese mkn..tp rase dodol tu dh ader..hurrmm sebelum tu, korang tau x dodol nih dibuat dari ape?? dodol nyer resepi ialah beras pulut yang di kisar sehingga hancur+santan+gula merah+gula pasir pastu kacau lah sehingga 8jam (sukatan aku x tau) bebalik pada dodol pada jam ke6..sungguh sedap..tp awas mase makan sbb mmg panas super duper kalo termakan yg panas memang tiada maaf bagi lidah korang, cube bayangkan plastik yg kene bakar berada dalam mulut korang huhuhu panas giler..kampung belah mak aku nih tersangat lh meriah pada raya kali nih..sebab semua 12org adik beradik mak aku balik so satu umah lebih kurang 50 org jugak lah (campur cucu nenek aku n menantu2)..air pun sampai kene masak gune kayu api (bagi cepat sikit masaknye) sampai hari raya ke-2 jer sumorang dh mengelupur carik air masak sbb dh abis satu tong..


gambo sekitar xtvt mengacau dodol


tadaaaa..cak rambut raya aku...huhuhu same ker ngan gambo rambut2 dulu tu yg aku wat poll tu??huhuhu lantak lah yang penting i loike it very much..ni gambo di pagi raye =D hurmmmm agi raya tahun nih agak kureng best..sbb kami satu keluarga x der sesi bermaaf-maafan penat jer aku orang2 balik dari semayang raye, sekali derang terus pergi kubur da..patutnyer balik umah dulu..mak cik2 aku sume bising lein kali pas semayang raye kene balik umah dulu..dah la family kite ramai...memandang kan sume dh berpecah aku pun maleh nk snap gambo..snap gambo sendiri sudah...huhuhu




gambar di kubur...besenyer kami pergi 5 kubur pada hari raya (pergi ramai-ramai termasuk sepupu mak aku sume) yg pertama kubr arwah tok nyang, pastu kubur arwah wan long n anak nyer maklong, pastu kubur arwah wan andak..pas tu last arwah sepupu aku
al-fatiha ke atas roh-roh mereka...


kubur arwah tok nyang aku



pak lang dgn ank bongsunyer suaida



yg tudung putih tu onyang ku



atuk ku dgn samping alaf baru (sabo jer lah atok nih)



kubur arwah wan long n mak long



kubur sepupu aku



aku n rafique (ko sungguh berat lh rafique)


cukup lah gambo untuk ri nih..nnt update lein...

note: saje jer tunjuk gambo kubur supaya kite sume sama menginsafkan diri.. =D