Thursday, December 31, 2009

mE myself n Aino ^_______________^




i'm sooooo happy
tat's all i can tell u..
yer der yang kate tis is a split personality phone lah wat ever lah..like i care..
yang penting it hav my name huhuhu..

incident 1.
call maxis customer service to update my phone 3G/MMS settings..
the sale representative of coz lah dier akan tanyer name mE™ sume kan..
then he ask the phone model i use, then mE™ jawab lah sony ericcson aino
then he paused..he sounded confused by listening to the phone model tat i used..hahaha
seronok dengar biler orang tanyer ko gune phone ape?? aku gune SE AINO huhuhu
siler jangan muntah..sebab itu lah blog nih namenyer confession of me.. ^_^

note: aku happy sangat nih hahahaha


Wednesday, December 23, 2009

musim mengawan 0_o


udect reception
love the picture..so nice tp the bride x der pulak huhuhu

bulan december setiap tahun adalah sinonim sebagai bulan kenduri kawen or senang cakap sebagai bulan mengawan kecuali lah mase bulan december nih jatuhnyer bulan puase..hooo adalah sungguh tidak bernas untuk mengawan dibulan puase keh..keh..keh..

satu lagi nyer..pade umo2 seperti mE nih lah, musim mengawan makin menjadi-jadi dikalangan kawan-kawan..ish..ish..setiap kali jumper sure tanyer..ko biler lagi? letih maknyah mau jawab ini soklan..tu belum kire biler balik kampung jumpe sedare mare..belum kire biler jumpe family member time jalan2 dengan kawan lelaki or mungkin ajak kawan lelaki teman gi umah family member sebab takot nak drive sorg2 di malam hari..sume ingat itulah calon  atau bakal suami..adeh lah derang nih..nak buat kenduri sangat gamaknyer..ker lapor mau makan nasi minyak?? get a life!! aper dah aku membebel nih? padahal sebenarnyer nak say congrats to my bestfriend yang telah selamat menamatkan zaman bujang mereka..huuuu~~ emosi terganggu memang beginilah jadinyer.. =D





azman & iezawani
just married



aliff & ayesha
just married

both of them iezawani a.k.a udect and Ayesha a.k.a echah, r my bestfriend from my secondary days..echah actually kawan since dari primary lagi..udect pulak kenal since masuk samura (science muar royal academy) hahaha poyo kan..x per janji glemer noks~~

oklah sebenarnyer x tau mau update aper..bye



Friday, December 04, 2009

she getting married and i'm getting single =P


my darling Nurizawani a.k.a uDecT

teringat zaman mude dulu (sudah tuakah aku?) kiteorang start rapat mase form 5 sek.men.sains muar..kene gantung sekolah mase SPM wah sungguh sesuatu..gantung sekolah tu beb..

lepas SPM boleh lah gi amik lesen kete kat tempat yang same..padahal umah udect nih wif my house sikit punye jauh..gi turun JB sesame jugak..

zaman matrix juge bersama-sama..study sampai late at nite..biase lah kami memang suke study last minutes..then we were parted she went to UKM and i went to UNIMAS but we still keep in touch..biler turun KL sure lepak her house..mase tu dier dah keje best dah, hebat udect nih..aku pulak still terkontang kanting nk settlekan FYP huuu~~

and now..she's getting married in just a week time..yippie happy for her to finally found her mr.right

aku doakan ko bahagia berzama suami make lots of babies since ko kan kate ko dok umah mengangkang jer =P aku quote kate2 ko nie (macam lah ko bace blog aku setelah aku privatekan) memang x disangke among my friend ko antara yang awal kawen..good for you..finally u can stop searching and browsing..aku nih yang kene gunekan balik ajen carian..adeh letih la..huhuhuh

so babe, i'll pray for your happiness wif your new stage of life..congrats in advance =D



udeks boobs ^_^




bachelorette @ fullhouse awesome



those yang kaming..really enjoy the nite

note: mcm celebrate being single again pun ader gak huuu~~






Monday, November 30, 2009

Without Saying OST You're Beautiful

 

Without Saying--9th Street (You're Beautiful/You're Handsome OST) (click untuk mendengar dan video)

LYRICS:( Romanization )
Hajimalgul geuraessuh
Mo reunchuk haebuhligul
Anbo ee neun guetchorom
Bohl soo obneun gotchorom nol ah yeh
Bo jee mal gul geuraetnah bwa

Domangchil gol geuraessuh
Motdeuleun chog geurolgol
Deut ji do mot ha neun chog
Deuleun suobneun gotchorom ah yeh
Nae sarang deut ji ahneul gol

Maldo obshi sarangeul algae hago
Maldo obshi sarangeul naegae jugo
Sumgeol hana jo cha nol dam gaehae no kho
Ee rokhae do mang ga ni ka
Maldo obshi sarang ee nareul ddona
Maldo obshi sarangee na reul bo ryeo
Museun maleun halji damun eebi
Hon ja so nollan gotgata

Maldo obshi wa so

Wae ee rokhae appeunji
Wae ja ku man appeunji
Nol bolsu obdaneun go
Naega obdaneun go mal go
Mo du yaejon goa tokkateun gon dae

Maldo obshi sarangeul algae hago
Maldo obshi sarangeul naegae jugo
Sumgeol hana jo cha nol dam gaehae no kho
Ee rokhae do mang ga ni ka
Maldo obshi sarang ee nareul ddona
Maldo obshi sarangee na reul bo ryeo
Museun maleun halji damun eebi
Hon ja so nollan gotgata

Maldo obshi nunmulri heullo naeryeo
Maldo obshi gaseummi mu no jyeo ga
Maldo obneun sarangeul gidarigo
Maldo obneun sarangeul apahago

Nok shi nagoboryeo
Baboga dwe boryeo
Haneulman bogo oo nikka

Maldo obshi ee byeol ee nareul chaja
Maldo obshi ee byeol ee nae gae wa so
Chunbi domothago noreul bonaeyahaneun
Nae mami nollan gotgata
Maldo obshi wa so

Maldo obshi watt daga
Maldo obshi ddonaneun
Jinagan yeol byeong chorom
Jamshi apeun myeon dwenabwa jakku
Hyeong tto man namgae twe nikka


 

Translation:


I shouldnt have done that,
I should have pretended not to know
like I didnt see it, like I couldnt see it
I shouldnt have looked at you in the first place

I should have run away,
I should have pretended I wasnt listening
like I didnt hear it, like I couldnt hear it
I shouldnt have heard your love in the first place

Without a word you made me know love
Without a word you gave me love
Because you took just a breath and ran away like this
Without a word love leaves me
Without a word love abandons me
Wondering what to say next, my lips were surprised
Because it came without a word.

Why does it hurt so much?
Why does it hurt continuously?
Except for the fact that I can't see you anymore
And that you're not here anymore
Otherwise it's the same as before

Without a word you made me know love
Without a word you gave me love
Because you took just a breath and ran away like this
Without a word love leaves me
Without a word love abandons me
Wondering what to say next, my lips were surprised

 




Wednesday, November 25, 2009

pening..pening..

masuk hari nih (selasa) dah dua hari mE™ mengadap graf-graf statictic..
adeh pening kepala..
null hypothesis lah, alternate hypothesis lah..reject the null, accept the null pening..pening..
tetibe terase diri sangat lah kurang bijak ( x mo lah kate diri sendiri bodo) huuu~~
tetibe rase menyesal kenape lah tak blaja statistic dulu betul-betul..sigh~~
kalo dulu rase dunia Business Intelligence nih just wat Extract Load Transform jer..haaa padan muke skang baru tau dari data yang telah di collect tu boleh buat analysis, forecast the trend..
ingat boleh mein blasah jer forecast nih, sekali tu banyak rupenyer rules yang kene apply gagagaga..
ader White Noise a.k.a putih yang bising huhuhu..ader stationary, yang kompem first thing dalam pale hotak mE™ terus pikir alat tulis jer biler trainer tu sebut stationary yang sumtime mE™ dengar macam stationarity..waaaa pening..pening...

another one more day to go for the training..maknenyer lagi satu hari untuk peningkan kepala ini..
mungkin nih lah doa mummy daddy yang dimakbulkan-Nya supaya mE™ berjaya dalam hidup, jangan asyik nak pikir kerje senang jer wahai cik ainoor.. =D ngee~ dua tahun kot x der kerja, skang nih baru mau nganga  ^0^ , welkam myself to the real world..gambate..

note: sebelum nih tahun weather forecast jer..huhuhu



Tuesday, November 24, 2009

private sector

i'm thinking to private this blog (hahaha x der kait mengait langsung dengan tajuk)

sesape yang still mau bace sile tinggalkan email di ruangan komen entri ini ok.. =D


Friday, November 20, 2009

she did it again!!!

sebelum korang bace sampai habis..nak kasi warning ini entri adlah entri marah hockay..

hmm dalam entri lepas mE™ ader citer pasal sorang opismate mE™ yang selalu membuatkan rase jengkel di dalam hati..
semalam minah nih buat lagi..&^(*(%^#&*$ watdefish betul lah..

kite orang nih tengah menginstall satu software..almost 2 weeks dah pun kite oarang dok install and uninstall, letih tau uols..
mase first install tu we all dapat copy yang dah expired..biler dah berjaya install yang expired tu baru dapat yang tak expired punyer..jalan paling senang format jer terus laptop hahaha maleh nak go through the uninstalling process yang sangat leceh itew..
the new copy..boss letah atas meja minah nih, ok fine!!
then the PM call suh lah minah nih validate about all the products that we will be use, is it included in the new copy..
mase nih mE™ ignore jer lah..sebabnyer minah nih punyer muke kerek giler as if copy tu hanye untuk dier sorang jer bukan nak share aper2 dengan yang lain..
so mE™ assume yang dier dah settlekan checklist sume..sebab dier dah createkan depot for the new copy (sowi lah banyak iT jargon, kalo x paham sile close pagi nih)
so berusaha lah minah nih menginstall, call sane sini, support lah..itu lah hinilah..

awal minggu..
satu product is not included in the copy..*&^#%%@ hangin giler..
sebab mase nih, mE™ dah 90% berjaya menginstall the product..
jadi have to forward kan satu mail pada sales team yang ader 1 client nyer application x der (actually 2 product, tapi yang 1 nih sangat penting)

kejadian semalam..
PM datang opis..
minah nih x der, turun solat...
my another team member pulak cuti..
jadi tinggal lah mE™ sorang-sorang..
PM tanyer lah about source sample data which i promise him, so hav to explain yang tat particular client application tak der..so i can't proceed with the demo as promise..
so tis PM pun bagi lah cukup-cukup..kenape baru sekarang realize x der? bukan dah suruh buat checklist ker? erk, masalhnyer bukan mE™ yang buat..but minah tu..
yer aku pun salah sebab x validate checklist minah tu..tapi dier x send me a copy pun for the checklist..aku tau list pun biler tengok order summary..
tapi itew kire okay lagi..yang x okay nyer setiap kali PM datang mesti mE™ tinggal sorang-sorang..kalo macam nih beik buat team sorang jer..yang team member lagi sorang tu mE™ paham lah sebab dier dah attached with other project..

hari ini..
minah ni MC lagi..arghhhh!! almost every friday sure minah ni MC..
fine ko peknen, tapi tak kan setiap jumaat kot nak amik MC..kalo macam nih lah care minah ni keje..sakit ooo kalo satu team..manjang jer ader excuses, cuti...tapi benefit nak dapat same banyak...cit podah~~
nyampah giler mak nyah dengan minah ni..

note: boss please do sumthing...sat nih kalo dier dh deliver mmg team tinggal 2 orang jer lh..currently dh rase macam team sorang-sorang jer nih...


Tuesday, November 17, 2009

berani mati punya entri.. -_-

berkali-kali jugak mE™ pikir nak buat entri nih, tak mo lah si polan bin si polan bace kalo boleh..tapi sebenarnyer mE™ nak jugak bagi tau pada si polan bin si polan tu..kire macam 'it's a way of telling, without actually telling' hahaha macam ayat 'kelly-ang' jer..

begini ceritenye..
kat opis baru nih, ader sorang hamba Allah nih, mE™ memang tahap x boleh blah betul cara beliau nih berfikir..memula tu mE™ ok jer dengan beliau nih, kire mind your own business lah..sampai lah suatu hari tu..

issue nyer simple jer pun mileage claim..ala ingat tak mE™ ader citer yang mase bulan pertama tu hampir setiap hari mE™ kene ulang-alik pergi KL central untuk training..
sebelum kami semua terima offer dari kampeni nih, kami ader la clarify dengan HR boleh claim ker mileage if going for training..HR & Boss kate bole ^________________^
jadi kami pun mengira-ngira lah mileage masing-masing..as mE™ yang duduk kat putrajaya, mE™ ingat my claim will be the highest for the month (RM 309)sebab mE™l; neik ERL..sekali tidak rupenyer, hamba Allah lagi sorang ni punye claim lagi tinggi which is RM600 double kot..hamba Allah nih duduk kat Bandar Saujana Putra..opismate yang lagi sorang punyer claim pulak around RM200 la lebih kurang..
RM600 tu beb triple kot dari claim yang paling rendah..yang sangat-sangat x boleh blah tu, hamba Allah nih mention lah kat mE™ yang dier siap masuk kan mileage yang dier sesat sekali..adeh boleh x macam tu..ko sesat tu ko punyer pasal lah kan..nape ko nak suh kampeni tanggung ko punyer kebijaksaan sampai boleh sesat..tu satu hal lah kan, tapi yang mE™ tak boleh blah tu, claim die hari-hari pun lein-lein..kejap ikut Kelana Jaya..kejap kang ikut ERL Putrajaya..
As for my understanding, kalo nak claim tu biarlah each day pun same jer.. contohnyer; hari nih ko nak gi Klinik kat Puchong so ko lalu ikut puchong, esok ingat balik nak singgah pasar malam putrajaya so claim ikut putrajaya watdefishhhh..itu dah kire personal matters..acctually boleh jer sebenarnyer kalo nak claim ikut jalan mane sekali pun..tapi pandai-pandai lah cover..kalo dah orang lein claim baru RM200 for 11days, tak kan ko nak claim sampai RM600 just for 11days kan..pikir ikut logic lah kan..beragak-agak lah kan...
well last-last hamba Allah nih punyer claim kene revise balik, so akhirnyer hanya claim RM400 hmm jauh jugak bezanyer..
claim tu adlah untuk meringan kan beban pekerja..bukan untuk pekerja mencari extra income..
tu cerita satu baru..

cerita kedua..
ni pasal telepon opis pulak..
minah yang same lagi nih..tak tahu lah kenape lah minah nih sangat-sangat suke menggunakan phone opis sume..baru masuk opis seminggu dah sibuk-sibuk tanyer macam mane nak call out gune phone opis..yup it's fine if ko memang keje jumpe client, so x kisah lah kan..ni baru masuk seminggu jer kot, client maner lah yang ko nak jumpe sangat kan..project pun tak start lagi..huhuhu
ader satu hari nih...minah nih duk cubicle depan mE™ jer..mE™ terdengar lah minah ni tanyer pade HR, boleh tak nak call bank gune phone opis?? so HR nih pun okan kan jer lah..tapi yang tahap tak boleh blah tu kan lepas jer HR tu keluar untuk lunch boleh lah dier gune phone opis nak call kawan dier..adeh menci betul orang bermuke2 nih..waaaa tak sangke ader jugak orang macam nih..ala mE™ pernah jer denga bout this type of people, tapi tak sangke pulak mE™ memang akan encounter them in my real life..kalo nak gune,, gune jer lah..janganlh jadi po-yo..ngerti!
sigh~~

well maybe mE™ jer yang rase tak berkenan with this person punyer attitude, orang lein mE™ tak tau lah kan..
as for mE™, life if short make it simple, less complicated..
actually there are still sumthing yang mE™ kinda x berkenan, yer lah kerja kampeni kecik nih everyone will compete with each other, sume nak tunjuk hebat..
i'm fine with that kind of attitude, but please make it secara sihat lah..if you know sumthing why don't you share it..don't hide it to yourself..sebab once you keep the information within yourself, u'll be in trouble in the future coz people also will do the same thing to you..sebab mase kat previous kampeni, my team was so cool..we always share what ever information that we get..kite akan macam ketinggalan biler orang lein dapat info but then, setiap seorang pun akan cube untuk mencari information which can be shared among the team..that wat a team is isn't it..
yer lah macam nak install sesuatu perisian, kalo dah tau yang team member lain tak boleh nak install, kenape tak panggil semua sekali duduk sesama dan cube menginstall dari kite duk sorang-sorang install then tunjuk bagus depan boss kate yang kite dah install..memang lah team member yang lain juge harus mangambil alternative untuk bertanyer, tapi kalo dah response macam bagus jer kan orang pun sakit hati lah nak tanyer rite..hmm well ini lah dier politik di tempat kerja..sume pun nak impress orang atas..we're in private sector not a public sector hockay..in private saper yang boleh buat kerja itu lah yang dipandang..

itu saje lah omelan untuk hari nih..
entri nih ditulis pada hari selasa..tengah dok menaip tetibe jadi bz pulak..jadi hari nih (rabu) baru mau publish..

note: harap SAS installation kali ke-3 nih berjaya dengan jayanya (crossing my finger)


Monday, November 16, 2009

abah..emak..uwan..atok.. miss u all


uwan & atok..dan sebahagian yang menghantar


my daddy n mummy..

alhamdulillah syukur rombongan keluarga Hj.abu selamat sampai di jeddah pada hari jumaat jam 12.30 waktu tempatan ^_^

semoga keluarga Hj.Abu tabah menghadapi segala dugaan yang mendatang..
semoga segala urusan dipermudahkan-Nya..
semoga pulang dengan Haji yang mabrur..insyaallah..

rombongan Hj.Abu yang mengiringi, sama ramai macam rombongan menghantar pak cu g menikah..keluarga Hj.Abu memang best lah..terkejut tengok 11 kete yang datang..terharu jugak.. =D

semoga pulangnya rombongan Hj.Abu dari tanah suci di sambut dengan berita gumbira..uwan bakal dapat cucu baru...another baby boy into the family..
semoga cucu-cucu Hj.Abu yang amik pekse tahun nih berjaya..(ayip akak doakan dapat 8A tau then akak doakan dapat masuk sekolah Alam Shah..boleh g tengok wayang selalu akak blanje =D, hazim n haziq jawab SPM betul..all the best!!)
haaa lagi satu tahniah pade mummy n daddy semoga mendapat menatu..doakan en.abang tu lembut lah hatinye..mE™ punye turn?? selagi besi nih terlekat di gigi jangan di tanyer or di pakse..buruk padahnyer huahuahua...tu lah dulu suh pasangkan x mao bagi suh keje, gune duit sendiri..skang sile lah tunggu sampai besi ni di bukak which is mE™ sendiri tak tahu bile..huhuhuhu..(please lah gigi gerak lambat-lambat hahaha)

cukup lah for today..maleh nak merepek..

note: mummy, once u've told mE™
wat pe kawen kalo tau kawen tu menyusahkan
another one;
carik lah bakal suami yang x tinggal sembahyang
well mummy sempena mummy pergi ke tanah suci nih doakan lah anak-anak mummy nih mendapat jodoh yang di berkati-Nya..insyaallah..


Monday, November 09, 2009

wah nampak macam sangat bizi..



this is it!!
wah macam konsert MJ la pulak kan..
huhuhuhu tengok lam gambo samapi dua laptop tu gune, macam lah bizi giler, padahal terang2 laptop lagi satu tu bukak muke buku..hahaha
nasib baik bawak my personal lappy, kalo x berjanggut dan bertanduk nak tunggu SAS installation nih huuu~~ dah install der pulak masalah lein..license la pulak dh expired adeh leceh tul lah..
dah dapat license, hard disk space pulak x cukup...waaaa tension nyer..
dah tau nk gune SAS bg lah lappy yg spec tinggi sikit, minimum requirements pun x meet..baru install SAS jer partition C dah tinggal 5GB how am i suppose to work with it?? menci..menci...sebab tu lah mE™ kene bawak my personal lappy..sebab segala email n YM (untuk tujuan comunication) kene wat dari personal lappy..kalo x memang x dapat lah kan...huuuu~~~

note: sabar lah..sesungguh nya adar hikmah untuk mereka yang bersabar..insyaalllah..


LIPAS!!! (part 3)




TAAAADAAA!!!


yeay perangkap lipas ku berjaya dengan jayanya..
no more mrs.Lipas in the Drawer Kingdom.. ^_______^
dari last week (selasa) till today the mrs.Lipas x mati2 lagi tetibe mE™ rasa kesian lah pulak.. T_T huuuuu~~~


Friday, November 06, 2009

mengomel..seorang uncle &^*^(&*%$!

tetibe rase nak mengomel..(x mo bace? lantak korang lah ader aku kisah?)
huhuhuhu

firstly nak mengomel pasal one uncle yg mE™ jumpe last Wednesday days on the ERL..
kisahnyer bermula begini..

suatu pagi yang cerah, mE™ kene pergi ke SAS institute atas urusan kerja..
the best way to go there from Putrajaya will be the ERL, i'm really paying for the time, using ERL it would fast, comfort n reliable ^_^

mase tengah tunggu for the ERL to arrive, ader lah sorg uncle berdiri by my side..
uncle nih dok usha jer, mE™ wat donno jer lah..
then mase dlm train, tis uncle still standing by my side..
then he start the conversation
uncle: "is it tis pack in the morning?"
me: "yup, working hours rite"

then the uncle start la tanyer, where am i going, keje wat aper sume lah..
being a girl not tat eazy these days, kang nak ignore jer uncle nih org kate kite x der adab..so atas dasar budi bahasa lambang budaya malaysia, mE™ pun layankan jer lah tis uncle..
until one part mE™ tanyer lah uncle nih keje ape, he said he's a chemist and also a deputy dean in UiTM Shah Alam..Deputy dean tau uols..bukan calang2..
the uncle oso critekan lah little bit bout his life, he's 49 and have stayed 13 years in US, cite bout his marriage and so on..he sound soooo gooood -_- he also advise me to further my study as memang tat what i'm thinking for my next year..
tis is the part which make me start to curious..
coz the uncle asked bout my 1st degree pointer which is not tat gud, so he said tat he could help me in order to be a master student in UiTM..macam pelik coz, wasn't it supposed wen u already have working experience, the pointer dah jatuh second priority? i'm not a fresh grad..daaa~~ the uncle siap cakap, don worry bout thesis and all that dier biaser nyer ader simpan a copy of gud student punyer thesis as the uncle ask me to take MBA..oooo sound sooooooo gud isn't it?? ^_- huhu
bla..bla..bla..
the uncle ajak for breakfast at the KL Central..ok rezeki di pagi hari jangan di tolak rite.. ^_^..mase minunm we all still continue the conversation, eh lupe nak cite almost trough the entire conversation we're speaking ok..he speak very fluent english FYI..
mase tgh minum i did asked for his card..but he said he's not tat kind to bring his buss card..oooo..okk tat weird then..but well at this point of time mE™ still percaya lah the uncle is a dean in UiTM shah Alam..

then mE™ balik ker opis di Puchong balik..
baru nak relax-relax kan diri setelah penat berjalan, yer lah from KL central back tu Putrajaya n then go to Puchong..a bit tiring tho..

stand by me..stand by me.. ringtone phone daaa~~

best part of all,
name uncle to appear..
dier kate, dier ader pergi pentadbiran just now, and he already talk wif the person tat he want to park my name for next intake of MBA student ^_- cepat kan uncle nih berkerje..
he said dier suke nak tolong..yer lah, susah mau jumpe anak melayu yang mahu belajar..
kire macam tis is my rezeki lah bumped into him then he could help me out..
he suggest to meet up by tonite (bende nih berlaku on wednesday), i need to bring my script..which make mE™ really-really confused..script aperkah?? CV kah?? transcript kah?? ntah lah i really don get, wat is the script thingy..
nak tau kat mane uncle tu ajak jumpe??
kat PULLMAN tau uols..
mE™ was like..oo ok..out of many places inputrajaya why Pullman? memule he just wanna bring me for coffee, but then tuko pulak he want to buy mE™ dinner hahahaha..giler kasanova lah uncle nih..
by tis time mE™ dah suspicious tahap giler gaban dah...
right after he hang up, mE™ terus bukak website UiTM Shah Alam..try my very best to reach for staff directory..
dah lah website UiTM nih pelik skit..sikit punyer susah nak go into facultynyer link..
nasib lah finally mE™ jumpe the whole UiTM phone directory..
search by name..jumpe but not as Deputy Dean, but as Pegawai Kerani Kanan wuuuu~~
time tu cuak lah..wat shud i do????
then try lah jugak cari by the jawatan 'Deputy Dean'..pergh sumpah x der pun name uncle tu..
jeng..jeng..jeng...

mE™ pun contact lah some of my friend mintak pendapat and all..
salah sorg my friend nih, kebetulan ader uncle sebagai dekan faculty dentistry UiTM, so we send a message to tis so called deputy dean,
'sorry can't make tonite.still at d office. Anyway you from which faculty? My Uncle works there can't recall ur name'
right after tat, the uncle terus call back...
then dier tanyer lah name my uncle yang kerje kat UiTM so mE™ just bgtau lah the Dentistry Dean name plus mE™ also mention that he's a dean..
uncle tu cakap, "he shud know Prof. Dr. ***"
untuk tutup citer uncle tu cakap; 'just contact me wen you r ready'
daaaa~~ macam lah aku desperate sangat kot....
x per lah pak cik saye kalo x dapat amik master, biar lah saya usaha sendiri..
terima kasih lah di atas niat pak cik untuk menolong...saya dahulukan dengan jutaan terima kasih..make sure u let your name into the system before you offer sumone help..
huuu~~~

note: memang susah jadi perempuan nih...x layan kang kate kite rude, bile layan kate gatal pulak..haih~~ kalo lah pak cik tu brniat kurang baik Alhamdulillah Allah masih sayangkan diri ini..kalo pak cik tu memang ikhlas mau tolong, x per lah mungkin x di takdirkan pak cik tu menolong diri ini..ramai lagi anak melayu kat luar sana yang sangat perlu di tolong..

Wallahualam..hanya tuhan yang tahu..


Thursday, November 05, 2009

LIPAS!!! (part 2)

mari berperang dengan mrs.LIPAS!!!
disebabkan sampai tido pun terbayang-bayangkan mrs.LIPAS kat opis yang tengah merajai DRAWER KINGDOM so mE™ membulatkan tekad untuk menyerang mrs.LIPAS..
langkah pertama..
membeli satu perangkap lipas, beginilah rupenyer perangkap lipas itu..
menarik kan...
sedia untuk berperang (by the time mE™ letak penagkap lipas nih dalam laci, lipas tu ntah mane pergi ntah..mE™ just boleh bau jer kehadiran lipas tu)


ni pulak umpan untuk mrs.Lipas..
come my baby come..
come and feel free to eat me..


adakah perangkap lipas ini berjaya??
siapa yang akan menang dalam pertandingan ini? tungguuu episode akan datang hahaha~~

note: senyum seindah suria yang membawa cahaya.. ^____________^


Wednesday, November 04, 2009

LIPAS!!!!!! (part 1)

seperti tajuk..
yer kali ni mE™ nak cite kisah pertembungan antara dua makhluk tuhan iaitu mE™ and mr.lipas..
hahaha..

mE™ memang ader sedikit geli dan takut dengan lipas, antara sebabnyer;
1) lipas boleh terbang
2) lipas bau busuk
3) lipas kotor
4) lipas jalan laju
tetibe terbayang superman yang terjatuh dalam tempat sampah sure mE™ akan geli dan takut jugak kan walau pun superman itu adalah tom welling tsk* tsk*

cite nyer bermula apabila mE™ telah mendaftar masuk ke kampeni baru di puchong..so as usual dapat lah work station sendiri yang siap ader drawer bagai..
jadi, biler dah dapat drawe sume, sure excited mau kemas dan letak barang sendiri kan ^_^..

drawer ader 3 tingkat..

bermula dengan yang bawah sekali,
penuh dengan ntah hape2 ntah..
tapi yang x bestnyer, biler buke dah terbau lipas..sungguh melemahkan semangat haih~~
cube lah selak-selak kertas dalam drawer tu, tada~~~ yer mr.lipas ader di situ
AAAAaaagggggg~~ sikit jer jerit sebab terkejut..
ooops silap bukan mr.lipas but mrs.lipas la, sebab mE™ ader nampak beberapa kelongsong telur lipas yiiiikkeesss!!

jadi tidak lah perlu untuk membuka lagi 2 laci huhuhu..
time kasih jer lah..sebelum mE™ menjerit dengan lebih kuat kot-kot lah lipas tu terbang kang kot..huhuhu

by 2nd week, lipas tu dah move to the 2nd drawer, so mE™ clearkan lah drawer yang last..hmm dalam hati siap ko lipas nanti aku beli bygon..let the bygon do the job..huhuhu

mE™ pun mase tu jarang masuk opis sebab masih kene pergi training dekat KL Central sume...so bagi chance lah pada mrs.lipas untuk merajai kawasan jajahannye the Drawer Kingdom

to be continue.. ^_^

saksikan dulu wajah lipas jahat..huh



Tuesday, November 03, 2009

i'm just proud to be AINO ^T_T^

ever since i was in primary school i don't really like my name..
people used to tease my name as 'I KNOW'
yup..i'm kinda small at tat time, when people teasing i wouldn't feel gud bout it..
why would I isn't it?

when going to some camping trip or watsoever called motivation camp which will not involve any of my schoolmates, I tend to change my name, ask people to call me Ain or norul instead of AINO..hahaha what a pathetic little girl i was back then rite...

but now, NOT anymore..i just so proud to be Aino ^_____^
in Finnish county it's means The only One
(aperkah finnish country itu, usah lah ditanyer)..it's a name in one of the country epic..a tragic one tho..huuu hope my life won't be a tragic one.. scary T_T...

why i'm so proud to be AINO

dunno wat shud i call this product..
it's an Interior Designer company specialize in kitchen and also wardrobe called AINO Kitchen.
I even berangan to have a house which gonna use the design from tis company..
(alah berangan bukan kene bayar pun.. T_T kalo dapat lagi best kan..)
eventho I'm not a kitchen type person but i do want a nice kitchen like the AINO kitchen design..hope one day I might have it..the AINO Kitchen of AINO..


some design by AINO Kitchen..





the latest one which really shocking me..
latest mobile phone by Sony Ericsson also named AINO..
it's not that super duper hi-tech phone..but still it's AINO by Sony Ericsson teeheee~~


huuuu well it's only two things and my name not really spelled as Aino but it is spelled as Ainoor..who cares they still pronounce it as Aino =P and i'm proud of it =D
any of u guys have such proud like me, as a plain person la, coz i'm no artis called siti Nurhaliza or dayang Nurfaizah or watsoever who obviously will have a product named exactly by their original name..i'm writing as a girl who has nothing to do wif the media..daaa~~

spelling which i normally used for my name..
ai know
eye-no @ eye know
eno
aino

nyway thanks mummy n daddy for the name..

note: my friend said tat pn.emak telah mengamal kan dasar pandang ke jepon sebab tu kuar name Aino nih..huhuhu..nak kate mE™ perasan? katelah
bukan kene bayar pun
qoute by mak cu mummy Umar =P


Monday, November 02, 2009

>:: DALMATIANS vs PERSIAN ::<

hari nih anak bulu kesayangan telah pulang ke rumah..
huh~~
bau busuk..nih yang maleh mau hantar boarding nih..
bucuk..bucuk..
dah la bucuk, x leh nak mandikan pulak tu...tension!!!

ok..ok back to the topic.. ^__^

lepas mE™ amik mR.bRown kat st.Angle pet clinic tu, so saje jer lah nk g umah cik ani sebab nak jumpe mummy alia huuuu mak budak dah rupernyer ana nih macam x cayer jer...(macam akan kembali out of topic)

oryte..oryte..
mase depan umah cik ani tu, aunty Chinese jiran depan umah cik ani tengah meng'trim' pokok bunge nye..
pas tu kan ader lah seekor anjing dalmatian yang tinggi..huuuu~~ seram ooo
aunty tu kate x pe..ni anjing x kejar punyer..
mE™ cakap lah, 'i ader bawak kucing ni, takut anjing kejar' yer lah anjing kan x leh jumpe kucing..kalo x mane lah datang peribahasa macam anjing dengan kucing..
mase mE™ tengah lalu sambil bawak brown yang mase tu dalam carrier nyer,
aunty tu berkate..
'haiyaaa kucing banyak tepi jalan, lu masih mau beli kucing ka?
dah taik kucing busuk..
'

mE™ pun:aperkah????
dalam hati, eleh dier tu nape x bele anjing tepi jalan, masih mau beli dalmatian?
macam lah taik anjing x busuk..
sungguh x paham..eleh..aunty nih kecoh tul..kucing lein punyer taik brown pulak dikondemnyer....hmm aper nak wat brown adalah seekor kucing ^_^

note: hmm perut ku masih blum 100% ok..angin masih terase ader ribut-ribut sikit lagi huuu~~


Wednesday, October 21, 2009

~~N.O.T.H.I.N.G again n again~~

hahaha
mE™ baru pas bace entry kak Di yang best itew..nih yang gelak x leh berhenti nih..

sekarang mE™ dah masuk opis baru..dari kampeni besor the xXx yang tagline nyer Rest oF the World pergi ke kampeni yYy yang employees nyer hanyalah 10 orang huuuu~~ so nak compare pun adalah tidak adil kan..yup kalo nak kire working environment xXx memang the best, employees walfare xXx oso the best la stakat nih..bile masuk kampeni baru nih kene lah adapt dengan care kampeni baru, yang baru menapak di dunia iT nih so far mE™ x berapa duk opis sangatlah duk ulang alik g KL central jer..laptop pun mE™ x dapat lagi so kenelah bawak laptop sendiri kalo x bawak kang lagi x tau nak wat aper kat opis..project katenyer start pertengahan November nih,so mE™ akan berada di tempat client pulak nanti..
so kepada kawan2 yang nak tinggalkan xXx, prepare yourself ok..
ader orang kate mE™ setia dengan xXx, kalo lah xXx tu bagi mE™ project dari dulu lagi rasenye mE™ akan setia..tapi after 2 years without nothing, training n POC-ing x abis2, project involvement jangan di harap lah..sume duk kate dalam pipeline, ader leakage kot pipenyer tu yang x sampai kat mE™ tu huuuu~~~

hmm mE™ pernah janji kan nk cite pasal kerenah orang neik ERL or aper2 trainlah dipagi hari..
kalo dekal ERL dan PUTRA kan ader eskelator kan. mE™ peliklah, naper eh dah der eskelator, orang still nak berjalan di atas eskelator tu? kalo mau berjalan neik lah tangge..nih siap nak marah2 pade orang yang x nak berjalan di atas eskelator pulak..ish..ish..pelik lah mE™ pernah la try sekali neik eskelator sambil berjalan waa sungguh x feel la..lagi satu peel macam nih adlah kat airport, ala yang neik trevalator tu..tp kalo travelator tu mE™ pun suke jalan atas tu hehehe nanti sampai kat ujung tu macam nak jatuh hehehe..kalo jatuh memang show free jer lah hohoho...

hmm..oklah, cukup lah setakat ini saje bebelan untuk hari ini..jam pun baru kol 10.50pg and mE™ got nothing to do now huuu~~~ kalo kat xXx nih mE™ dah balik dah hehehe =D

note: perangai brown yang meng'gedix' makin menjadi-jadi boleh lah dier tidor atas tangan aku sampai kebas jadinyer...aper dier ingat dier tu ringan?? 5kg tau..


Monday, October 19, 2009

baKing wiF ma Daddy >::^_^ ::<

haaa lame dah x hapdate blog ku ini..
nak kate sibuk x jugak..nak kate x sibuk pun x jugak..senang cite kate jer mE™ malas bih cite.. =D

okay kali nih juge entri pasal fud..i luuuurve fud..
ujung minggu ri tu mE™ balik Kluang and as usual en.abah dan pn.emak memang suke melayan kerenah anak-anak..
dan seperti biase juge en.abah sure akan ajak mE™ buat kek..
en.abah punyer signature cake is THE KEK DAM a.k.a checkered (dam tau bukan damn)
macam mane care nak wat kek nih??
oryte begini carenye..

plastic putih nih adalah sebagai peranan utama..x der plastic putih nih x jadi lah kek damnyer


nih aderlah 1 daripada 3 lapisan yang harus dimasak dan akan di lekatkan sebelum manjadi sebiji kek dam..


setiap lapisan akan dilekatkan..bukan lekat gune gam UHU atau gam kanji tau..tapi lekatkan gune Jem pilih lah nak jem stoberi ker, jem beri biru ker, jem nenas ker sesuke hati lah..kali nih kiteorg gune jem stoberi (jangan korng ingat gune sos tomato pulak) selalu gune jem beri biru sekali abis pulak jem nyer..


nih lah hasilnyer selepas kek-kek dilekatkan.. ^_^


untuk kali nih mE™ request untuk letak toping cekelat atas kek..
en.abah kate, my uncle mesti terer bab2 sapu toping nih..
mE™: kenape pulak bah?
en.abah: sebab pak njang terer simen umah..
wakakaka so kalo korng terer menyimen, sure korng pun terer nak sapu toping nih..x lah jadi mcm my dad sapu nih..bersememeh, argghh tu sume x penting janji sedap..

gune toping hershey's tu..manis giler..


ni lah rupe kek biler di potong..menarik kan..(sori kualiti gamba adalah kurang)


sedia untuk dimakan..yummm...yummm..



note: so far all my friends suke makan kek nih..pade my GFF di xXx, sowi lah kali nihh x dapat bawak untuk korng (bawak separuh portion jer so makan ngan aunty kat putrajaya je)..nanti lein kali eh..


Saturday, October 10, 2009

hidup ku sangat sibuk~~

as uols~ tahu mE™ dah no longer a xXx employee
lifestyle dah berubah
banyak jadual hidup yang perlu di ubah..yer lah oarang baru kuar dari comfort zone sigh~~ (x beik lah mengeluh)
it almost half month joining the new company hmm well..
they send me to training which need me to wake up early in the morning to catch the fastest train in Malaysia (ERL transit la tu pun x tau ker?)
ader satu pagi tu mE™ bangun awal and by 7.15 mE™ dah siap but tetibe rase macam awal sangat untuk pergi ke station so ingat nak baring kejap..sekali tertido n tersedar at 8.45am, tudung x pakai lagi nih..waaa~~~ rase dah malas mau pergi dah mase tu..nasib ader selendang penyelamat (so x yah mau iron2 nih)sekali lilit tadaa i'm done..dalam hati dah berkata sure x sempat nak catch the train niey, tp x give up lagi mase tu me speed up to the station tekan 120km/h jugak lah so in 5mins mE™ dah dekat station..nasib baik by time mE™ search where to park ader kete kuar phewwh~~ berlari lah jugak ke kaunter mase tu arrival time of the train dah 0min..
thanks God by the time my foot touch down the last stair, the train pun baru berhenti..pheewwh~ again, so tat mean i didn't miss the train hehehe..okay..okay lesson learn jangan tidor balik biler dah siap untuk pergi kerja, sile distract u'r mind from the sleppyness.. =D
so starting from the 1st Oct tat was my schedule catching the 8.05am ERL, by 20min mE™ akan sampai dekat KL central, then went straight to the SAS institute for training until 5pm, catch another train to go back home..balik-balik dah melepet and x mampu nak pikir selain mau tido huuu~~ tis will end on tis coming 15th Oct waaaa~~ x sabarnyer..letih giler dah badan rasenyer..well tat is, i've to do it for my better furture Insyaallah..amin..


note:nanti mE™ cerite pulak kerenah2 orang2 yang neik ERL nih macam2 kerenah ader.. ^_^


Sunday, October 04, 2009

penghijrahan (eh same konsep plak ngan cik pestisid)

wah sawang bayang dh kat blog nih,
nak sapu sikit jer lah ri nih..hehehe

well finally mE™ pun mengucapkan selamat tinggal kepada xXx dengan berat hati pada 3ohb September 2009..

no more entertainment (movies n games) while working..
no more go n watch movie on office hour..
no more swimming session wif my lovelings..
no more mR.AtlanTiS in the same office D=..
no more 10am bru sampai opis n lunch dah der kat umah balik..

tu baru dari segi keje serupe x keje

dari segi lain pulak,

no more medical claim yang boleh claim sume jenis medical..
no more dental claim yang 1500 setahun..
(dh dua ni jer pun yg aku pernah gune)

well x per lah hijrah tu kn satu pengorbanan..
ku korbankan semua ini demi menambah ilmu di dada..
pikir dari sudut positip..kampeni baru anta mE™ g training kat SAS institutre almost for the whole month of Oct..thanks God, ini menambahkan my market value in the future..the best part they don't bond mE™ yeay!! only probation for maximum 6 months, tp boss dah kate he'll make it to 3 months jer..hehehe yeay!!
tenkiu boss..jasa boss akan ku ingati, tp make sure gimme work, ok boss..
jadi secara betulnyer mE™ x pergi keje kat opis baru lagi..just pergi last rabu for short briefing..colleagues pun x ingat sangt, yg ingat en.boss n cik secretary jer..hehehe
full new working environment mE™ x leh nk citer lagi so tggu next month eh..
hopefully the project start on time which in on Nov..excited gak nih for my first project..harap sangat mE™ boleh tahan wif all the preasure as my team will consist wif all girls, the charlie angles =D..eh ooppsie ader sorng mommy 2 be in the team..so kene prepare jugak tu nnt team tinggal 2 orang jer..
well stay tune for more update ok..

note: xXx dalam kenangan..nak kene join xXx alumni nih..


Friday, September 04, 2009

SS501 in Malaysia..hyun joong a.k.a Ji Hoo drooll~~

hari gumbira sepanjang 2009..yer ker?? iyer lah x caye pulak..
nape lah mE™ gembira sangat nih..
keterujaan bermula dari hari selasa,kebetulan mE™ telah mengulang tengok citer Boys Over Flower minggu nih, dan mE™ letak status di mukabuku..kebetulan juga kawan mE™ zatil bace status tersebut, dan membawa perkhabaran gembira yeay!
pelakon pembantu lelaki citer tersebut Ji Hoo atau nama sebenarnya Kim Hyun Joong ketua kumpulan SS501 yang encem tu mau datang ke malaysia bersama ahli kumpulannya..
wah mE™ sangat teruja..sangatlah teruja
yer lah mE™ nih duk Malaysia kot..nak jumpe artis2 korea nih macam impossible jer..yer ker?? x pernah tau pun mane2 artis korea yg pernah datang malaysia (padahal ader jer)hehehe
mE™ bukan lah die hard fans tis group..it just mE™ nak jugak rasa berada dalam kelompok die hard fans nih..(betapa mE™ benci tempat sesak, sanggup jua ku redah)..
the fans meeting was held at One World Hotel beside the One Utama shopping center.
all the fans need to buy the CD sell as a ticket for meeting wif the Idols.
well the CD sold like pisang goreng panas atau mungkin seperti Murtabak Pak Tam di bazaar Ramadhan putrajaya..yang memang orang beratur panjang nak tunggu turn..dah dua kali mE™ x dapat beli murtabak Pak Tam =( huuuu~~ okay mE™ dah lari tajuk ampun ya..
mmm mE™ sampai kat hotel tu dalam jam 3..tengok org dah beratur panjang..mE™ sangat benci beratur panjang, jadi mE™ masuk OU mencuci mata nanti kol 5.30 mE™ datang balik..

5.30 petang..
the CD dah start dijual..huh hampeh! tadi kate the event will only start sharp at 6.00pm pentipu..baiklah mungkin mereka tau itu akan menghuru-harakan keadaan jadi menjual dengan lebih awal.
dengan ukuran badan sebuah mannequin pasaraya, mE™ berjaya menyelit dan meminta tolong dua orang gadis untuk belikan mE™ the CD..so i got the ticket now waiting for my turn to be inside the ballroom..

siriyesli..tahap ini siriyes...wonderpets kami datang..membantu mereka yang dalam kesusahan (wonderpet x datang pun)..mE™ x perlu susah-susah nak langkah kaki abis orang belakng tolak..thanks God majority kat situ sume perempuan, jadi x der lah yang nak molesting =D, bagus jugak..

ni baru sikit..ramai lagi yang kat depan dan belakang..panas tuhan saja yang tahu..huuu~~ kipas* kipas*


setelah beratur n bertolak-tolak hampir sejam, mE™ akhirnya dapat masuk jugak..
masuk-masuk ballroom kene beratur lagi utk amik signature..nape lah dier x buat mcm drive tru jer? masuk sorg2 sign satu-satu then blah..biler dier asingkan by each member of the group, org akan tend to berebut..for sure sume mau pada ketuanya Hyun Joong..

ni pulak keadaan dalam ballroom

yang peliknye about tis event;
1) x boleh amik gambo
gilo gapo?? orang datang, beratur susah payah sekali organizer x kasi amik gambo. derang suh download jer kat internet..kalo suh download beik x yang datanglah bijak.
kalo nak download bak po susah payah beli CD..beik donlod jer kat internet lagu2 derang tu..
kalo nak suh donlod gamba jugak, bak po susah payah nak beratur amik sign derang..banyak jer gambo kat internet yg ader sign derang..huh x da akai ka??
2)satu album satu sign
kirenye x leh dapat kelima-lima ahlinyer signature..kan mE™ cakap tadi buat lah drive tru kan senang..sume ahli grup akan terasa dihargai..x der lah yang terasa diri kureng diminati biler x der orang beratur kat lane dier..sob* sob* sob* sedey tau..
3)masa yang sangat lah singkat
padahal the group arive KLIA around 1pm so by 2pm or 3pm dah sampai hotel..then press conference till 4.30pm naper nak start event at 6.00pm? nape 5.30pm baru nak jual CD?derang boleh start earlier biler tengok fans kumpul dah ramai giler..dah la flight balik derang kol 11pm so by 9.pm dah kene ade kat airport..kesian mereka..huu~~
4) aper motif provide kan the group wif whiteboard marker??
nilah the most stupid fact bout this event..
bolehlah derang suh sign gune whiteboard marker..tergaris sikit jer dah hilang..bongok!!
mE™ balik terus tampal ngan selotape..dan nampak sipi-sipi jer signature derang huuuuu~~~
mE™ dapat signature 2 orang =D bijakkan..kite perlu manggunakan kebijaksanaan yang Allah bagi =D

signature Kim Kyu Jong
droollling~~ comey giler dier nih..



signature Kim Hyung Jun
mata dier sparkle macam mata anime blink* blink*..sampai mE™ blur..he speak to mE™ actually n we shake hands..but i'm in the daze world..mate beliau sungguh lah memukau gagagag~~


lepas dah balik baru realize yang derang dua orang ni lah yang jadi guest for we got married (WGM) for Hyun Joong n Buin

sebenarnye mE™ nak sangat amik signature Hyun Joong..tapi beratur panjang sangat..mE™ akhirnye give up..
tapi....
mE™ berjaya meng'candid' gamba beliau!!!
yeay!!!!
secara sorok-sorok berjaya amik gamba Hyun Joong..wah x sia-sia mE™ datang..
mase amik signature Kyu Jong mata mE™ dok tengok Hyun Joong..'wat a beautiful creature God had created' manis jer muke dier..actually keli-lima juga adalah pretty boys, cumel, cute..i'm droooooling~~~ again..

The SS 501 leader, KIM HYUN JOONG aka Ji Hoo in BOF


wif tat i end my experience of the day..

note: management event nih adalah sangat strict..sume pun garang-garang takut tau..tetibe jadi obidient gal..ha one more thing, the 2 chinese gal yang tolong mE™ belikan the CD, said tat i look younger than 25 hehehe kembang kempis idung gue hehehe =D


Monday, August 31, 2009

pengubat luka di hati~~

pada n3 lepas mE™ ader cite pasal mr.bRown bergaduhkan, sampai tercabut collar dan hilang collarnye..

mase hari sabtu mE™ mandikan dier, baru mE™ perasan yang bRown ader luke kat ekor juge..luke yang kat ekor nih lah yang paling worst..huuuu~~ cian bRown
maka dengan itu, hati mummy brown yang gorgeous nih juge turut terluka adeh~
untuk mengubat hati yang luke paling mujarab ialah, retail teraphy ^_^ huhuhu alasan jer kan, padahal memang nak mengirai duit mentang-mentanglah gaji dah masuk..

sebabkan yang paling teruk luka ialah incik bRown, jadi retail will be based for him..a New Collar!!
tenkiu mummy!
dah aim lame dah collar nih, since g Ikano ngan colleague sebelum puasa ri tu.
kat sini ade macam-macam jenis collar pilih jer mane berkene, tapi sblum tu make surekan size leher pet okay..
ader beberapa collar yang catch my eyes..sume lather strap tau..
1) putih ader letter 'CATS' so smart but too small for bRown yg gebuuuss itew

2) ader stud macam yang bulldog kat chenel disney pakai tu, lagi smart tapi incik AtLanTiS x approve pulak..baru nak bagi bRown nampak ganeh skit, padahal tidak pun..

3) putih juge ade stud, tp stud dimond..santik terasa gedix seperti paris hilton dengan chihuahua..malang juge x der size bRown

4) finally yang dh berkenan lame tetap menjadi pilihan..tis Red one..mengancam. mE™ tambahkan loceng seketul haa sebatu leh dengo bunyi bRown datang tambah lagi dengn heart pendant, kompom bunyi kuat hehehe

tis is it..the Red Devil Collar..eh..eh x der kait mengait dengan MU tau


bRown dengan banggenye memakai Collar baru..^_^


bermanja-manja diatas riba mummy tersayang sebagai ucapan trima kasih..luv u bRown xoxo~~


anothe new item, the PINK harness huuu~~
dah x der warne lein dh..warne PINK ni jer yang just nice wif Brown size, ader lagi satu kale KUNING, sungguh x metroseksual jadi direject..
yang x leh blah tu siap ade munge-munge..hehehe
harness nih gunenye untuk bawak brown jenjalan di taman..
tapi tadi try pakai kat brown, terus x bangun mungkin x biase lagi kot..
nanti kite cube di taman okay bRown..

muke x puas hati bile dipakaikan harness..huuuu~~


note: x shopping untuk diri sendiri, shopping pulak untuk eN.brown..sigh~~
nasib luke bRown makin sembuh..risau dowh~~
lagi 2 minggu bRown akan dikawenkan..huuu x sangke anak ku dah dewasa..hehehe


Friday, August 28, 2009

his 1st ever wound~~ i'm hurt

27hb Ogos bersamaan hari ke-6 umat Islam berpuasa
alhamdulillah so far still full yeay!!

semalam jugak lah mE™ telah mendapat 2 berita kurang best huuuu~~
maleh nak cite dua-dua, just citer satu sudey lah yer..2 bad news not a good thing to tell everibadi tho..
so smlm ader meeting which was quite late so mE™ n friends decided untuk buke pose kat opis..after buke bla...bla..bla.. stay late jugak kat opis..
dalam kol 10 baru mE™ balik umah..

tada i'm homeee..eh silap asalammualaiku..
macam biase sampai umah terus carik my gebuuuss bRown..
si kecik n black ader kat bawah, kinda weird where is my brown..
neik atas check kat balcony pun x der..
then turun balik..angah kate brown kat bilik bibik..
tetibe my aunty: "aino, pintu dapur x tutup"
damnn!!
no wonder lah tadi dengar bunyi loceng from back yard
maka pencarian bermula
..round satu umah..
..jalan g area row umah depan..
still x jupe ish..ish.. hati mule sebak
tetibe denga bunyi
MEOWW!! MEOWW!! yang garang..

owh no..please not brown..
well it's him..sitting frightenly underneth a car..
he was shaking wen i got him..
his fur was wet..
bernafas pun tercungap-cungap..
x pernah nampak brown cuak macam nih

then bawak balik umah, letak kat lam bilik biar dier cool down..
lepas sejam baru denga dier mengiau balik..gatal lagi tu..
mE™ belek lah leher Brown, collar dh hilang..
ader a few luke which make me cry, skang baru paham nape ader parents marah biler anak derang kene pukul or balik sekolah tengok anak dah lebam sana sini..
sedih ooo..sungguh sedih, tapi muke brown relax jer hangin nyer aku ko ingat aku bagi ko makan, jage ko baik-baik suh ko dapat luke macam nih ker?? eh..eh termarah pulak..

luke di tengkuk n leher brown




then i decide tat he need to get nuture..sowi brow i have to finally come to tid solution..

sedih jer muke brown kan..mummy x sanggup lagi tgok brown injured macam nih



Tuesday, August 25, 2009

puasa dan tomikai pertama ^_^

mood tengah rajin nak hapdet =D
last wiken mE™ balik kampung..
(as kalo cakap balik kampung means balik umah uwan n atok di kg.hayat)
lame rasenyer x balik kg. hari tu uwan suh balik makan buah, tapi mE™ x balik
yer saya memang cucu yang baik =P
jadi sempena awal Ramadhan ni mE™ pun balik kg. lagipun en.abah n pn.emak juga balik..kalo tak saya balik umah saje
(as kalo cakap balik umah means balik kluang or akan cakap balik kluang)

sebenarnyer best balik kg. nih. sebab uwan sungguh melayan cucu-cucunye apetah lagi cucu yang sungguh mengade seperti mE™, bukan saya tau..huhuhu
hari pertama puasa sudah dapat makan epok-epok
berusaha menyurah pak cu mengait kelapa untuk dibuat inti
juga berusaha menunjuk skill mengopek sabut kelapa ish kenapa jari-jemarui ku sungguh halus dan runcing sekali tsk* tsk*
mengasah bakat terpendam untuk mengukur kelapa, tapi uwan still kate lambat
huh okay saya dah dimotivate =(
sangat suke inti yang dibuat dari kelapa yang dikukur, bukan dimesin okay
biler geget terasa ulas-ulas kelapa sedap..tambah lagi dibuat dengan kasih sayang seorang nenek yang cumel secumel cucunye =D

kenapa biler search gamba epok-epok kuar gamba karipap?
salah nama kuih kah?
ok..ok epok-epok yang mE™ maksudkan ialah adunan kuih koci,tapi tidak dibungkus dengan daun pisang tapi sebaliknye diletak dalam talam yang dilapik dengan daun pisang dan dilimpahi dengan kuah santan..meleleh air liur sambil menaip..

kenape tajuk ader tomokai??
sebab kat kampung sudah ader tomikai yang tumbuh secara tidak sengaja huhuhu
tetibe jadi jakunzi pulak
maklumlah pertama kali melihat pokok tembikai yang tumbuh secara x sengaja
suma gara-gara kenduri induk bulan june dulu..buah tembikai yang menjadi hidangan
jadi macam biasa orang suke membuang kulit n biji tembikai dimerata-rata halaman rumah uwan..
inilah hasilnye

tembikai pertama uwan (x sangke uwan siap letak baja tu)





ader 5 biji tembikai kesemuanye, tapi model yang dipilih adalah yang paling besar
baru seksi ngeee~~

sebagai penutup cerita
semalam mE™ tinggal sorang-sorang kat umah..
bermakna mE™ buka pose pun sorang-sorang lah jawabnye huuuu~~
nasib bulan puase maka kurang ketakutan tido sorang-sorang di malam hari..
(set dalam mind hantu setan kene ikat mase bulan puasa)

menu berbuka yang dipilih
baked macaroni with extra cheese yummy~~


mE™ sungguh fail mengagak portion untuk 2 orang makan..
3 orang makan pun x habis..huhuhu
maka, terlebih sudah, hingga boleh wat sahur..

menu cadangan untuk hari ini..AYAM GOLEK..
marilah bergolek..marilah bergolek..(sambil bergolek-golek)

note: haruslah naik paras kolesterol ku adeh tsk* tsk*


Thursday, August 20, 2009

~~N.O.T.H.I.N.G again~~

bulan puase menjelma kembali,
lagi 2 hari jer semua umat islam akan berpuasa..
pade yang teringin nk kurangkan berat badan, time ni lah nk kawal makan..
jangan pulak mase berbuka bantai makan x hingat dunia..
mE™ sangat suke puasa, selalu mE™ akan puasa biler perut rase macam x best tat means dah banyak sangat makan so kene bagi rehat..
time sekolah dulu bulan puase adalah bulan menambahkan berat for mE™

why??
sebab dari berbuka sampai lah sebelum tido mE™ akan makan jer kejenyer..
berbuka bisenye dengan sumting selain dari nasi macam mee goreng basah pN.eMak wah marbeles..makan kuih muih, owh i miss roti jala yang di buat sendiri..
lepas maghrib n isyak time untuk makan nasi mase tu dh around 11pm kot hehehe..
mase ni jugaklah mE™ akan habiskan segala kuih muih yang tinggal..
maka sebab itulah mE™ kate bulan puase adlah bulan menaikkan berat badan,
thanks God sebab mE™ mempunyai tahap metabolisma badan yang tinggi sampai sekarang berat x naik-naik jugak..syukur..

teringat zaman kecik dulu mase baru belajar puasa..
biler petang pn.eMak masak macam-macam mE™ dan abang mulalah mengelupur lapo..huhuhu
mE™ start pose mase darjah 1..
pn.emak cite,die kejut kami sahur mase tu lepas subuh..
huh, mati-mati lah mE™ ingat memang mE™ bangun time sahur, sabo jer lah
dah beso ni pulak tu baru tau..ish..ish..
mE™ dan en.abang dulu compete sape dapat poser penuh, for surelah mE™ menang kan..yeay..mase darjah 1 miss 2 hari jer, hebatkan..tahun-tahun berikutnyer puase penuh sampailah tentera jepun datang menyerang jangan harap lah nak puase penuh..letih nak ganti balik lepas kene serang..
yang best time serangan ialah dapat makan time orang lein x leh makan..
bukan sengaje nak makan, tapi mind macam dah set..biler kene serang lapo datang tanpa dapat ditahanp-tahan..so makan jer lah kan ngeeee~~
lagi satu..
dulu puase siap dapat upah lagi sehari dapat seringgit =D dapt rm30 tu kire banyaklahkan untuk seorang budak berumo 8 tahun..huhu

ader cite lagi..(nape lah malam nih rajin nak bebel??)
dulu aunty mE™ duduk sekali ngan our family..ala aunty mE™ yang kawen last june tu, whom i called Induk (yang mE™ tengah hangin tu)
okay citer pasal beliau..
mase tu umo mE™ 7 or 8 tahun lah so umo induk dalam 12 tahun..
dier dh wajib puase lah kan mase tu..oleh kerana beliau sangat belagak kerana dapat tahan lapar..
mE™ n en.abang telah membuat serangan 'paksa makan' terhadap induk..
HAHAHAHAHA
azab lah kan ko dapat anak buah macam kami ni kan..
mE™ bertindak selaku penyuap roti, en.abang pulak selaku pemegang mangse..
memang hazab lah induk kami kerjekan hahaha..
mE™ sumbatkan roti dalam mulut induk (sila bayangkan aksi gusti, yang mangse dah kene pegang pastu kene sumbat dengan roti) hohoho..bestnyer biler ingat balik..
awatlah mE™ ni nakal sangat eh??
well budak-buadak kan kalo x nakal nanti x comel..huhuhu

budak zaman skang agaknyer macam mane lah eh perasaan derang biler disuruh puasa..
budak zaman my children (yang entah biler tu x taulah kan)lagi lah, kalo dah mummynyer nakal yang hazab, anaknyer nanti bagaimanalah??
hanya tuhan yang tahu..

oklah enuf membebel for today..
kalo rajin nanti sambung lagi
chau chin chau

note:cite-cite nak puase penuh tahun nih..harap-harap tentera jepun lewatkan serangan bulan nih boleh? ^_^"


Monday, August 17, 2009

marahku masih bersisa..huh~

dua hari lepas mE™ selaku anak yang baik hati meng'call' pn.eMak di rumah
biselah tanye kabar..borak-borak..tanyer pasal adik-adik n abang..
out of suddent pn.eMak cakap
"kamu nak kawen eh taun depan?"

mE™: erk, aperkah??(dalam hati jer)
"aper mak? kawen? eh x der lah mak, naper pulak?"

pn.eMak:"induk bagitau, kamu nak kawen tau depan buat majlis sekali dengan abang"

okay darah dah neik sampai kepala terus dengan kelajuan maksimum..
mE™ pun ape lagi "x der lah mak, induk tu memandai jer"..
then pn.eMak cakap lagi, "dah induk kate kamu selalu kehulu kehilir"

mE™"mak jangan lah layan induk tu, dier ingat biler aino kuar jer mesti kuar dengan bf, tp x lah mak.."

oryte nasib lah pn.emak tak terus ungkit lagi bout the topic..
mE™ pun dah x der mood nak cerite borak lebih-lebih..
i'm mad!!
kenapelah mE™ ader seorg makcik yang sungguh bizzy body??
padahal diri sendiri pun baru kawen kan..yang sibuk nak suh orang lein kawen siap buat citer aper hal??
i can tell my own parents myself if i wanna get married lah..please mind your own business okay!!
ko nak kawen dulu pun bercinte bertahun-tahun ader mE™ kesah??
ko deting memalam bute ader mE™ mengadu kat mak ko which is my uwan??
ader x??
kalo x der, please lah jangan menyibok boleh x??

letih lah jumpe orang macam nih..bende kecik leh jadi besar dengan orang kepochi macam nih tau..kalo ko tak tau citer dan duduk perkara sebenar please lah don't make up story okay..get a life okay..
aper dier ingat my life is the same as her pathetic life tu ker??
sorry okay..mE™ x mo idup dalam life ko yang busan itew..

the thing here i'm thinking is bout may parents
wat they gonna think, as if mE™ membelakangkan mereka padahal mE™ nih anak derang kenape biler mau kawen x cakap sendiri dengan derang kan

secondly,
wat if, if i told my mR.AtLanTiS bout tis, then he jadi paranoid..yer lah dier x ready lagi for such commitment, tetibe orang dh bukak cite suh kawen bagai..
mesti rase cuak kan..silap-silap haribulan dier tinggalkan mE™..haaa sape nak jawab tu?? (nasib beik x lah kan huhuhu)

thing boleh jadi more complicated tau..ingat biler ko buat macam tu mE™ akan pikir untuk kawen cepat lah..u'r very wrong lady..very the wrong..
jangan terkejutlah kalo it turns out not as u expected..i'm very unpredictable person..
kalo balik pose nih ko x kene sound, ko adalah sangat bertuah..

note: get a life okay!!!


Tuesday, August 11, 2009

~~ C.A.T E.Y.E.S!! ~~

seeing my eyes lately??
i loike it very much .. its big .. n its brown color

check it out!!

the big bright brown eyes under lots of lights


the eyes uder low lights..still looks good isn't it?? ^_^


this is it..the G&G geo lens..do have a visit here dearshoppe...
its so damn cheap u know a pair for only RM35 and the lense last for a year yeay!




note: adore mR.bRown eYes actually big n round


Friday, August 07, 2009

~~N.O.T.H.I.N.G ~~

wah sesungguh nyer kebusanan yang teramat pada saat dan ketika ini..
last two nites mE™ abiskan masa dengan the twilight saga siries now in the middle of eclipse..malam ni pun still bace but it already light off for mE™ now (kalo x, besok masuk kol 11 lagi lah jawabnyer huhuhuhu)

sejak addicted reading nih (selagi x abis mmg beginilah keadaannye) berkurung lam bilik jerlah jawabnyer, x nampak bende lain dah..ingat nak save one book for one wik, huh hampeh dah bace satu sure eager nak tau the next n next n next..

hmm lame x deting ngan mR.AtLanTiS..so td mE™ puasa so decide buke pose kat taman warisan pekena satay kajang..wah memang sengkak lah perut 15 cucuk + 2 pinggan nasi impit (yer balik umah terus clean the perut). lepas makan kiteorg gi lah tengok floral fest '09
komen?
tahun lepasnyer lagi best compare dgn tahun ni
Gambo?
nanti kalo rajin upload
well mE™ x bih round pun floral fest nyer just masuk the pavilion kot, kuar-kuar jer itu en.AtLanTiS dah dapat call kene balik opis..huh hampeh sungguh!

pasal keje pulak..
hurm semakin hari macam semakin x der semangat nk g keje
nak carik keje lein maleh..adeh gimana sih??
tolong lah bagi mE™ keje boleh x??? BOSAN tahap gaban dh nih..
hari-hari layan movie jer kat opis..

aper lagi nak bebel eh??
x per dh ilang mood nak bebel next tyme lah

tata titi tutu

note: kepada sesape yg lum bih ganti pose tu..bawak2 lah ganti yerks ramadgan dh dekat sangat dah ni..


Friday, July 31, 2009

~~ iT's 31st AGAIN!!! ~~



it's back!!!!

the must have treat for myself ^_^"
mE™ sangat suke!! x sabar nak tunggu pagi..
so pe kate ramai-ramai mari kite serbu alamanda BR kiosk =D
enyone, joining mE™?

erk it's already 3.30 am in the morning n mE™ didn't sleep yet
don worry mE™ just wake up at 11.30pm just now
wat a day today, pretty damn tired + sleepy without specific reason

hurm here come the wiken again..
planning for the wiken??
1) balik kampung bakar lemang x jadi balik pong
2) PC fair (TBD) x gi pong
3) deting..deting..deting..deting sampai demam boleh??.. =D yer mmg sampai demam sebab stuck in traffic jam for 3 hours without going anywhere boleh x?? sume sebab rusuhan..
4) mandikan en.bRown + bersihkan litter box going to do it after tis 11.41am
5) mop bilik
6) iron baju, adeh maleh nyer

next: minggu ni blum basuh baju..waaaa tetibe rase x cukup mase gimana sih??


Thursday, July 30, 2009

~~epPi bEsdAy 2 yU!! ~*~



happy 25th birthady my dear
wishing u all the best in u'r future undertaking
the best of luck for u'r life
happiness trough all year long

25 years old isn't that old yet..( ayat penyedap hati sendiri )
eh..eh..dh boleh sambut jubli perak eh.. (kurang pasti)
well wish sume yang beik2 will happen to u.. =D

tot of buying cake at SR but then better buy the Dominos, sume leh makan..
kenyang gilossss!!!

FOR HIM


the one in left is his.. jangan dok berintenet tru phone jer okay!!







FOR HER


it's a BOX

wat box??


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



BOX SET OF TWILIGHT SAGA
=D





malam semalam bergegas ke midveli 9.00pm from putrajaya 9.30pm dh sampai depan sorth court..MPH is on SALE!!! and luckly the twilight SAGA box set is on sale 30% off save mE™ RM56.40 nasib x beli mase gi Maybank treatfair hari tu..thanks dear for make it happen please don't drive wif tat speed again..
why i want the book badly??
coz wanna keep it for my children =D hahaha biler nak ader anak?? soklan itew boleh simpan 5 tahun lagi occay..

note: thanks to all yang celebrate mR.AtLanTis birthday..