Monday, March 30, 2009

>:: HUAHUAHUAHUAHUA ::<

mari kite bergelak ketawa..
(entri ku yang ke-3 untuk malam ini)

Seorang guru perempuan bertanya soalan pada muridnya yang bernama Amin. "Amin, 5 ekor burung di atas pokok dan seekor ditembak oleh pemburu, berapa ekorkah yang tinggal?". Amin menjawab "Tidak ada yang tinggal cikgu".

"Jawapan sebenarnya ialah 4, tapi saya suka cara kamu berfikir" balas guru tersebut.

Amin kemudian berkata "Boleh saya tanya cikgu pulak?". Cikgu tadi mengangguk setuju.

"Tiga orang wanita makan ais kerim, wanita pertama menjilat bahagian atas aiskerim manakala wanita kedua memegang bahagian krimnya dan menjilat kon aiskerim terlebih dahulu dan wanita ketiga hanya memandang pada aiskerim tersebut. Wanita manakah yang telah berkahwin?"

Gurunya dengan teragak-agak menjawab "Wanita kedua!".

"Jawapan sebenarnya ialah wanita yang memakai cincin perkahwinan. Tapi saya suka cara cikgu berfikir" balas Amin dengan selamba.


mE™ feel so guilty if mE™ not sharing tis joke...
credit to tis blog..sila kelik...

note: rembeskan hormon endorfin anda dengan ketawa..natural healing power..


>:: PTD - Pegawai Tidur Duduk (ampun yer semua) ::<

kawan-kawan semua dengan dukacitanya mE™ menyatakan..
mE™ telah GAGAL temuduga PTD mE™...

ape perasaan mE™???

entah x der perasaan..tapi ini membuktikan sesuatu...
mereka selalu berkata..
bende yang kite x mahulah yang selalu kite dapat..

hari ini, terbukti teori itu salah sama sekali..

x semestinya semua yang kite hendak kita dapat, dan x semestinya juga semua benda yang kite x hendak kite akan dapat..
semua ni bergantung kepada ketentuan-Nya..

macam masa mE™ interview hari tu,
adalah tidak adil jika mE™ lulus, banyak perkara2 yang tidak sepatutnya mE™ lakukan telah mE™ lakukan..sebagai contoh, pakaian mE™ pada hari temuduga adalah sangat tidak menepati spesifikasi pemakaian pekerja kerajaan, selain itu, cara menjawab soalan juga adalah sangat tidak berilmiah ini jelas menunjukkan ketidakminatan mE™ terhadap jawatan tersebut..benda-benda ini amat mempengaruhi..maka GAGAL adalah keputusan yang terbaik for mE™..sekurang-kurang jelas menunjukkan para penemuduga menjalankan kerja mereka ^_^...


(bukti yang terang lagi nyata mE™ telah gagal, dukacitanya dimaklumkan)


note: jadi sekarang nih mE™ tunggu surat rasmi yang menyatakan mE™ GAGAL sebagai bukti kepada semua..x perlu menipu..yeay...
berita sedih dah gumbira dan sedih dalam satu masa..terima kasih Tuhan kerana menguji hamba mu ini...adakah jalan yang mE™ pilih ini jalan yang cerah..Insyaallah..


>:: $_$ ::<



ok..hanya berdsarkan tajuk pasti kamu paham..
kalo kamu perkerja xxx lagi kamu akan paham.. ^_^

mE™ berasa sungguh gumbira...huhuhu


(gambar hanya sekadar hiasan)

note: ini adalah rezeki, sesungguhnya mE™ adalah sangat berasa syukur..oryte jangan over spending..simpan untuk kecemasan we never know wat may happen in the future..


Saturday, March 28, 2009

>:: parking space ::<



gambar diatas adalah situasi di cyberjaya sekarang ini...(dh kurang kot skang nih)
kete dah x boleh park sesuke hati di tepi-tepi jalan..
kalo masih berdegil, kete anda akan ditarik or diclamp..takut x??
hehehe

kat cyber nih opis sikit punyer banyak, tapi sume opis x der parking space..dah tau nak buat iT company which for sure akan menghire ramai orang yang perlu pergi kerja dan duduk di dalam opis sehingga 8 jam sehari, buat lah parking space kat bangunan korang..tat's why mE™ akan pergi opis awal2 sebab nak rebut parking kat dalam bangunan co. xxx nih..mE™ memang malas nak menapak jejauh...sayangilah lemak-lemak anda yang x seberapa nih..

sebenarnye nak cite mende yang jadi ri nih..pagi tadi..
mr.AtLanTiS, balik ke kampung halaman beliau pagi tadi neik bas, so kete beliau nak ditinggalkan di parking xxx lah kononnyer...so beliau pun bgtau lah en.penjaga, (reads pak guard)..en.penjaga suruh beliau bagitau pada pihak penyelenggara (aka maintainance), nasib beliau sungguh malang sekali boss penyelenggara ade pulak..owh bukan yang bawak kete merc tu, tapi boss untuk yang pakai baju biru (sape ntah name mE™ tak tahu)..tak pepasal kene ceramah..

x boleh parking over wikend kat bangunan nih..bangunan nih bukan milik xxx, kalo nak parking over wiken, buat surat (e-mail) melalui en.milas (sile bace secara terbalik), nanti boss tu akan mengkedepankan (forward) surat tersebut kepada cyberview (owner bangunan xxx)..pulak..tapi ceramah tidak habis di situ, boss tu siap bagitau xxx nih banyak hutang lah dengan syarikat peyelenggara, sewa bangunan x bayar lah..xxx dah neik kepala, sesuka hati jer nak buat tempat letak kereta tu macam sendiri punyer, nak letak kereta lama-lama..masa mE™ sampai untuk amik mr.AtLanTiS, mE™ pun kene ceramah..
boss tu suruh mr.AtLanTiS tinggalkan no telipon supaya senang kalo ade ape-ape yang berlaku..dan mE™ sebagai penjaga kereta pun kene bagi no telipon..yang mengjengkelkan pulak tu, siap boleh cakap mcm nih kat mE™
kalo cik nak kuarkan kereta nih pun sila bagitahu pihak kami, ye lah korang bukan suami isteri lagi

bangang x?? kalo lah tu laki mE™, pe kejadah nak letak kete kat opis..mE™ memang x suke orang macam nih, nak membebel suke meleret bab2 yang x perlu..bagitau yang mE™ hanya perlu inform kat derang kalau mE™ nak kuarkan kete itu sahaja noktah. x boleh ker?? yang masuk bab suami isteri kenape?? sungguh x tak paham..kalo yer pun marah kat xxx marah lah, nape nak libatkan kami?? lagi satu yang mE™ tak berapa nak paham, soal sewa bangunan tu antara xxx dengan tuan punya bangunan, yang korang hanya menyelenggara jer nak kecoh pehal?? kalo ikut logic otak mE™ yang memikirkan, kalo kite dah bayar sewa dengan tuan rumah...sukehati kitelah kan nak buat ape selagi x merosakkan umah yang disewa..tak kan tiap kali nak parking kete kene bagi tau tuan rumah..pihak penyelenggara sila buat kerja anda..
ade lagi..boss tu siap kate, ikutkan hati dier nak jer panggey lori tunda suruh tunda kereta-kereta yang park kat parking tu lama2 (over the wiken lah kot)..mE™ macam x paham, kalo orang tu jenes rajin ker ja macam mr.AtLanTiS sampai semalaman x balik rumah pun x boleh parking ker?? derang ingat keje bahagian iT nih ikut waktu pejabat macam derang ker?? dier x tahu ker kami ade yang keje ikut sifht..sesuke hati jer nak marah2..
yelah..yelah..ni bangunan korang..kami hanya sewa jer..mE™ hanya nak membebel jer kat sini.. x puas hati betul bile pagi2 dah kene bebel...mesti boss tu pun kene bebel ngan bini dier pagi tadi..tu yang saje nak carik pasal tu..

note: pas nih jangan nak amik kesempatan park di bangunan xxx kalo anda nak balik kg neik bus..or aper hal sekali pun..(itu ayat the boss yang mE™ tokok tambah)
mE™ masih x boleh terima diri ini dibebel di pagi hari..huargghhhh kang mE™ jadi hulk baru tau..


>:: DENGGI dan CIKUNGUNYA ::<

hurmmm..
korang pernah kene virus2 nih tak?
alhamdulillah mE™ belum pernah, harap dijauhkan lah..
tapi kan, kat kawasan umah aunty yang mE™ duduk nih, hampir setiap tahun ader kes denggi, yang cikungunya x pernah dengar lagi.. disebabkan ramai yang dah kene penyakit nih, maka pihak kementerian kesihatan malaysia pun mengambil langkah untuk memfoging kawasan rumah dengan lebih kerap..sekerap 2 kali seminggu..

tension jer tiap kali dapat surat arahan untuk kosongkan rumah..mE™ kene angkut mR.brown kuar sekali..dah mE™ memang malas nak bagi mr.Brown nih jalan atas tanah, nanti abis segala kotoran lekat dikaki beliau..

selalunyer foging nih di buat waktu petang, dalam pukul 6.30macam tu, yer lah tu antara waktu-waktu nyamuk ades nih suke nak kuar carik mangsakan...tapi sejak dua menjak nih, foging dibuat waktu pagi, jam 7 pagi...waaaa sangat tension tau..pagi tadi sekali lagi derang mengfoging dan mE™ x bangun2..terpaksalah aunty kejutkan..dengan pantas terus sambar mr.brown, dengan muke yang masih terpisat-pisat lagi..duduk lah kat luar tunggu derang fogging dah asap fogging tu ilang..brader fogging tu usha jer..sengal lah korang nih, wat jer lah waktu petang macam bese x boleh ker??????

ader suatu bende yang x bestnye..ader sebuah rumah tu, anak family tu demam..x tau lah demam ape kan denggi atau demam biase..parents budak nih marah betul dengan arahan fogging nih sebab kalo fogging, abih nanti busuk baju-baju dalam umah dan kene basuh balik nanti..ish x paham betul mentality orang macam nih..lebih rela diri demam or sakit, dari kene basuh baju balik...sungguh x paham..walaupn mE™ nyampah jer tiap kali dapat surat arahan fogging nih, tapi mE™ pasrah jer lah..mE™ x mo nanti sesape dalam umah nih kene denggi pulak..ish..ish..harap dijauhkan lah khendak-Nya..amin..

(cousin-cousin mE™ bergembira bermain asap) banyak lah korang asap..inat asap bakar sampah ker gamaknye??


macam sesuatu jer kan..asap kuar dari longkang..


macam umah terbakar pun ader jugak...


penuh kawasan umah dengan asap yang sungguh busuk ini..uweeeekkk..


tolong-tolong umah ku berasap...hehehehe (rumah jiran depan)


note: perangi denggi dan cikungunya..lunagkan masa anda untuk membersihkan rumah yer..hapuskan tempat pembiakan nyamuk ades..(pesanan penaja)


Friday, March 27, 2009

>:: the 100th post ::<

sempena post yang ke 100th nih nak citer pasal xtvt minggu lepas...

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON FESTIVAL...first time mE™ tengok dengan mate kepala mE™ sendiri..bukan tengok kat tv tau...so kesimpulannye jadi jakun sekejap...

******************* DAY 1 *******************

teringin sangat mE™ nak neik belon nih...bukan selalu oooo dapat neik..tapi tiket untuk hari nih dah abih.. -_- sedih tul, datang pagi2 tapi x dapat neik...so pasang cite-cite untuk neik esok..


******************* DAY 2 *******************


tengok tiket di tangan ku itew ^_^ yippie..
jam kete menunjukkan kol 7.40paka bersamaan 7.25 sile tolak 15minit okay..
pepagi mE™ dah terpacak kat kaunter tiket..nasib lah umah mE™ dekat putrajaya so dengan hanye memberus gigi dan membasuh muke mE™ g beli tiket huhuhuhu..


sambil tunggu ahli rombongan cik.kiah sampai mE™ pun snap lah gambo belon yg akan dineik itew..wah seronoknyer..owh lepas beli tiket mE™ balik umah balik untuk mandi dan bersiap lah ape yang patut..dah wangi2 mE™ tggu mR.AtLanTiS datang utk bekfes..lepas bekfes baru mE™ g tengok belon balik..



ahli rombongan cik kiah...

(fawaz, lin, cik.kiah, mE™, and ani) cik sari tukang amik gambo..


gambo dari dalam bakul belon ^_^..so jangan x caye mE™ dah neik belon pulak..


(1st ride fawaz n lin) derang berat so x leh neik reramai nanti belon x leh neik tinggi-tinggi..huhuhu


(2nd ride ani n cik.kiah) patutnyer mE™ neik dengan derang sekali..tapi derang dua jer dah berat..so mE™ neik next trip pulak..sabo jer lah


(3rd ride mE™ n 3 org kanak-kanak) nampak sangat mE™ nih ringan kan.. ^_^


pandangan dari atas..abih zoom dah nih..huuuu tinggi ooo sape gayat x yah neik..hehehe


finally rombongan cik.kiah sekali lagi..yeay we make it..seronoknyer....

******************* DAY 3 *******************

hari ke3 mE™ pergi tengok belon lagi..kali nih sebab kawan mE™ turun dari KL semata-mata nak tengok belon..so layan kan jer lah..yang bestnyer hari ke3 nih sebab jupe mamat encem lagi comey..wahh lame dah x flirting..ooopppsss dendiam sudah ok..jgn bising2...


(mE™ and my friend farah)lame giler kami x jupe..since matrik kot..


antara belon yang mE™ suke...the clown


tis is the guy..selamber jer capture gambo org..he's hot..huhuhu tis is usual wen girl day out ok guys..kalo guy suke tengok pompuan hot..kami pun suke tengok lelaki hot.. =P


******************* DAY 4 *******************

hari ke4, ingat x mo g tengok belon dah...pepagi lagi mE™ dah g melaka ingat nak tour Melaka sebab lama dah x g..boleh lah tengok A famosa ker, kapal ker..bukan nak masuk pun nak tengok jer..kate pun jenjalan kan..sekali mr.driver x mo g tempat-tempat tu sume sungguh mengecewakan..spoil mood betul...mE™ dah x der mood dah untuk jenjalan so bawak lah g mane pun dalam hati dah berkate beik balik jer, kuar sendiri pun boleh kalo macam nih..huh bosan..yup mE™ memang cepat bosan orangnyer, so please spice up my life okk...


(mE™ @ the zoo) love animal so much..


(mE™ @ the beach) place tat make me feel calm..


lepas balik dr melaka..dapat tengok belon2 mendarat..loh dekat jer rupernyer derang landing..kat percint10 jer..so kesempatan yang ader sap lah gambo pe lagi kan.. ^_^


mE™ and the sulky clown...-_- sedey jer kan muke clown..

tibe-tibe terpikir, sumtime mE™ kindda being a clown in my life..
i joke around without people notice tat i'm in my worst deepression..
i do laugh even my heart feel like crying so much...
well i'm not tat gud showing the true mE™..tat's y i'm so unpredictable...

note: inilah xtvt ku di last wikend..penat weh...


Thursday, March 26, 2009

>:: finally they engage ::<

last 8th of March, abang ku yang satu-satunyer telah selamat menjadi tunangan orang..well to all my friends yg tau how nakal he's sure macam terkezut kan tat he finally engage..congratulation to him..

for mE™ salute giler to his fiance aka Ej, mE™ memang panggil my brother fiance by name..nape mE™ salute her? coz she the only one who can tahan his perangai suke merajuk, baran, keras kepala, and wat so ever lagi..derang pun bercinta lame jugak, sejak dari zaman belajar kat politeknik ungku omar..
banyak kali derang break-up then sambung balik..memanglah both of them just can't be apart mE™ guess..hope after tis the en.Abang will be more responsible..oso hope jodoh derang depanjangkan sehingga ke jinjang pelamin..Ej nih pandai buat muffin wah seronoknyer macam nih...boleh mE™ order muffin hari-hari.. ^_^ sure she x tolak kan..bakal adik ipar lah katekan..

enjoy the pictures below (tapi gambar my brother x der..as usual dier merajuk kalo der bende x kene, x paham betul lelaki yang suke merajuk nih)...

mE™ and my cousin Qistina..copek lah beso Qis oii...lotih la nak tunggu ko beso..


(en.abah, pn.emak, Ej, ej's mum, ej's dad) sooon to be a family ^_^


(wan achik, my cute granny, pn.emak, Ej and mE™) awat sume pun rendang2 nih?? hahaha giler keji kutuk mak sendiri ^_^


saat pn.emak menyarungkan cincin..biler lah anak pompuan pn.emak nih nak disarungkan cincin pulak eh?? hohohoho..


all the hantarans from both side..sangat suke coz sume fresh flower..


mE™ and Ej..soon to be my one and only sister.. ^_^


note: ina, macam x caye kan finally sopi nak bertunang..huhuhu


Sunday, March 15, 2009

>:: BENCI !!!!!! ::<


tetibe aku hangin ngan blogger hari ni

dari malam tadi aku nak tuko layout x boleh2 naper nih??

please tell me why..why?..why??

aku betul-betul perlukan layout baru..baru de semangat nak update...

so tunggu sampai aku dapat tuko layoutlah eh..baru aku update boleh??

huhuhu alasan untuk malas update..

saje nak uji tahap kesabaran korang tu jer.. ;)


>:: RENOVATION in progress ::<

segala kesulitan amat dikesali..

aku sudah busan dengan layout ini..

perlukan sesuatu yang baru..yang lebih segar..

this is my confession ^_^

note: nantikan kemunculan dengan wajah baru..


Wednesday, March 11, 2009

>:: his A.W.K.W.A.R.D.N.E.S.S is killing me ::<

video

hurm dalam entri yang lepas aku de kate tentang kegilaan yang melanda diri terhadap empat kuntum bunga (Flower 4)..

memang keempat-empat watak bunga 4 nih encem2 dan unik..

salah sorang dari nyer watak ji hoo yang dilakonkan oleh kim hyun joong juga seorang penyanyi..beliau nih adalah sungguh lah 'awkward'..video kat atas nih lah video yang paling aku suke..tiap-tiap hari aku wajib tengok video nih..pengubat hati yang lara..huahuahua..so nak share ngan korang jugak..sesape nak join aku mengalami kegilaan ini silakan..

note: pastikan anda pernah menonton Hana yori dango atau meteor garden baru anda paham =D


Tuesday, March 10, 2009

>:: U.P.D.A.T.E~I.T.V.W~P.T.D ::<

yer mintak ampun kalian sume, sploh hari aku menghabukkan blog nih =D
satu-satu alasan yang aku ader adalah, i'm so in lurve rite now dengan empat kuntum bunga yang sangat hencem dan mempunyai tubuh badan yang amat mengiurkan huhuhu..

owh sebelum aku terlari tajuk..kang puas aku nak kejo balik, meh aku stori mori pasal interview PTD aku ri Rabu lepas..

interview aku dijadualkan pada jam 8.30pg..so cadangnyer kol 7.30 nak gerak dari umah, memandangkan aku dah hire drive yang x bergaji so relax la skit..leh la tido lambat malam sebelum tu...huhuhu akibatnyer, jam 7.00am baru aku celik mate...dan en.driver juga lambat mencelikkan mate..maka alkisahnyer tepat kol 8.00pg baru lah aku tercegat kat bangunan JPA blok C7..

jam baru kol 8.00pg dah ramai umat kat dewan temuduga tu..aku nih dengan segala kesengalan dalam diri muke yang masih ade sisa-sisa mengantuk melangkah jugak lah kat dewan temuduga..firstly kene hanta surat panggilan temuduga kat kaunter..then sesi menunggu bermula..nih adalah tunggu untuk amik no giliran..adelah 30 minit kot tunggu baru nama aku di panggil..aku dapat no0908 bermakna bilik no9 atau bilik J, giliran yang ke8..waaaa mula segala kemalasan melanda diri..yer lah kalo sorang peserta ditemuduga selama 40minit paling kurang, nak sampai giliran aku adalah harus pada waktu tengah hari..

aku masih sabar menanti..biler kol 10pg..penemuduga dah start kuar bilik untuk minum pagi..ader yang minum 30minit jer..ader yang sampai sejam..mak aih..kalo giliran ko next lepas derang rehat sure x senang duduk dibuatnyer..tengah menunggu tu, mat shuk a.k.a osmet mR.AtLanTiS tegur aku..dier dah sudah di temu duga..then aku pulak menemuduga die =D..huhuhuhu aku tanyer lah dier kene soklan ape sume..wah soklan dier sungguh mencabar..sistem pemerintahan negaralah, dasar2 kerajaan lah..mak aih aku nih memang x study ape pun kalo aku yang kene soal kompen aku surrender huhuhu..mat shuk siap bg aku pinjam buku nota dier tu..wahhh sangkyu..sangkyu..sempat lah aku hafall 8 core tugas PTD..huhuhuhu yang lein aku bace sambil lalu jer...

****jap aku nak layan tiub U dulu =D****















ok sambung balik..rindu dah terubat untuk seketika..

tunggu punye tunggu..sampai lah giliran aku..owh sebelumtu lupe nak bgtau, aku dah tau dah sape penemuduga aku sorang melayu sorang lagi chinese..tau mase derang kuar minum kol 10 tadi..so at least dah tengok muke tak lah cuak sangat ye dak?..

aku pun ketuk pintu dan masuk lam bilik temuduga..bagi resume dan fail sijil2 sume..
yang chinese tu seorang dato ye kawan2..dan depan dier der satu tanda tulis pengerusi..alamak dalam hati aku dh berkate sure dato' nik nak soal aku dlam english..sekali silap da..dier tanyer aku dalam BM..wah bagus..

soklan pertama, Cik hunnybie (eh tertaip name tipu pulak), nak panggil hunny atau bie? aku cakap lah panggil ainoor, tapi towards the end of the interview dato' tu dah panggil aku nurul (sape ntah nurul tu)..aishh sabo jer beik x yah tanyer memula tadi..

then dier tanyer aku dulu UNIMAS kan..nape eh pointer awak nih agak rendah..yer pointer aku x sampai 3..aku macam blur..nak jawap aper nih?? "sebab susah, tu yang rendah" hamik ko sekali jawapan yang kuar adlah sungguh jujur lagi amanah..dato' tu dgn en yang sorang lagi terus gelak besar..dato' tu siap cakap "U aa..sungguh berterus terang" -_- adei silap jawap ker eh??

soklan berikutnyer dier tanyer pasal hobi lah..aku cakap lah aku suke membace..aku bace lah jugak majalah2 ilmiah nih..tapi bile dier tanyer dalam sume bende aku paling suke bace ape..dengan selambe..'saya sangat suka baca komik'..gagagaga aku cakap gak lah sejak keje nih macam x der mase untuk baca sangat, kalo bace pun e-book dato' tu ingat e-book nih buku pasal iT..terpaksa lah aku explain kat dato' nih yang e-book nih bukan pasal iT jer..infact banyak dah penerbit yang terbitkan e-book sebab tak sume org de masa nak nak pegang buku oarang kan asyik mengadap computer jer kan..

sebelum tu, aku x ingat sangat part biler dato nih provoke nape nak jadi PTD sebab sakng nih dah keje hampir dua tahun..nape tibe-tibe nak jadi PTD..part nih kurang jujur sikit..tak kan aku nak jawab mak saya yang suruh dato'..maka terpaksalah tidak jujur..aku kate aku suke cabaran..sebab aku tengok kerjaya PTD nih mencabar..dato' tu psiko aku lagi..'nanti after 10 tahun dah tak mencabar, awak akan cari kerja lain yang lebih mencabar? begitu?' ish dato' nih..nak psiko pun tgok orang lah..kalo ko jupe aku ko x gelak tu namenyer ko jupe salah oarg kot..dengan selamba aku jawab.. 'kalo dah sepuluh tahun tak saya masih di tahap yang sama, tak kan tak naik pangkat? setiap pangkat tu mempunyai cabaran yang berlainan, so mustahil lah saya rasa tidak tercabar' =D dato tu senyum jer ngan jawapan aku...huhuuhuhu

pas tu der dier tanyer pasal jawatan PTD di wisma luar..nasib aku tau, iaitu DUTA..pas tu der satu soklan dier pasal DUTA dan persuruhjaya tinggi, ape beza kedua2 jawatan nih..owh yang nih aku pernah bace soklan jer..tapi aku lupe bace jawapan so aku jawablah, 'ada beza tapi saya kurang pasti mengenai perbezaan nyer' boleh ker jawab macam nih?? gagagaga

dier tanyer aku minat melancong x? aku cakap lah minat..tanyer lagi nak g negara mane? nape lah dalam banyak2 negara kat dunia niah aku pilih Korea?? walaupun aku minat tengok cite korea aku bukan tau sangat pasal korea..aku lebih tau pasal Jepun kot..waaaa silap langkah pulak..dato' tu tanyer ape kereta buatan korea erk...'sangyong dan hyundai..itu saje yang saya ingat buat masa ni' pas tu tanyer alat2 elektronik buatan korea 'saya kurang pasti lah dato' pas tu dato tu kate 'nokia bukan korea ker??' ish dato' nih aku luku kang..agak2 lah kalo nak test aku pun kan..dengan yakin 'eh, nokia bukan buatan korea, nokia dari Finland' pas tu tanyer lagi ibu negara korea..mestilah aku tau kan Seoul..'tu korea utara ker selatan?' erk..aku dah macam cuak..tapi dengan yakin pun aku kate lah South..bukan selatan yer huhuhuh 'awak pasti ker??' huhuhuhu 'yer saya pasti' padahal aku pun duk tengah tanyer diri aku betu ker nih??

hurm ader dato' tu tanyer pasal jawatan2 dalam kemntrian luar, atas dari Duta lah, sape yang bertugas di negara2 luar tu?? aku macam tak tau lah kan huhuhu..

pas tu dato' tu tanyer dalam kerajaan negeri, jawatan paling tinggi jawatan ape, dalam kerajaan..pasti lah dengan yakin 'Menteri Besar'..pas tanyer lagi..kalo dalam negara pulak?..ish ingat aku tak tau lah tu..tentulah 'Perdana menteri'..soklan best dan jawapan bangang dari aku selanjutnyer..'Siapa menteri kewangan negara' erk sape eh..tibe-tibe aku macam ilang ingatan..tapi dengan selambe 'saya ingat muka menteri tu, tapi name macam lupa, jap saya pikir...haaa dato'seri Najib' HAHAHAHAHAHAHA dato' dan encik lagi sorang tu memang tergelak lah dibuatnye..maafkan saya kerana terlalu menjadi diri sendiri..huhuhuhu aku pun x sangka leh jawab macam tu..tapi dato' komen 'awak bukan tak tau tapi awak mals nak pikirkan..awak jawab jer tak tahun padahal awak tahu' huhuhuhu yer lah dah la cuak mase tu..tentulah pkiran aku blur giler data2 sume dah berterabur kemane2 ntah..kalo maleh nak pikir aku cakap lah tak tau or tak pasti

aku sebenarnyer tak tau interview nih must be in english or in malay..tapi biler suh explain pasal iT for sure aku tak reti explain in malay..maka ape yang jadi, sume
jawapan aku adalah rojak, ader yang malay, ader yang english apetah lagi dato' itu seorang chinese gagagaga..dato' tu pun dah cakap campur dengan aku..aku tak tau lah sape yang kawal interview nih aku atau mereka..huhuhu

so tu lah cikit2 cite mase aku interview PTD last wik..tambah tolak hampir sejam gak lah aku di temu dan di duga..aku x sedo sangat dah asyik gelak jer nak wat cam ner kan..aku adalah amat tidak mangingikan jawatan ini..it so not me...so juat wait for tis coming April untuk result nyer..huhuhuhu

kalo korang bercita2 nak jadi PTD harus tahu yer tugas2 sorang PTD..paling fames kalo dapat kat Kementrian luar lah kan..aku rase tu lah impian seoarng PTD, bertugas di kementrian Luar leh jadi Duta wat so ever..

NYWAY tat's all from me..

note: yer lisa sile lah bace cite bohong ini..kaco jer aku nak tengok tiub-u walaupun x der subtitle..aku masih gagah untuk mononton tau.. =P


Sunday, March 01, 2009

>:: L.A.D.Y.B.I.R.D ::<



yer di atas adlah gamba ladybird..nape name ladybird bukan ladybugs?? kenape lady bukan man ker kids ker..ish..banyak soal pulak aku nih..tapi kalo search kat google same jer gambo ladybird dan ladybug ni..hurmm entahlah, sape yang bagi name minatang nih mula-mula dulu tak tau lah aper yang dipikirkan..

ok enuf but it..

nak bagi korang satu teka-teki nih (cousin-cousin aku kat umah nih yg bg)

banyak-banyak bangunan, bangunan aper yang boleh dimakan??

jawab jangat x jawab..

adios amigos..