Wednesday, November 05, 2008

. : dEntAL procedUre oN mY darLiNg bRowN : .

rasenyer dah lame x cite pasal anak kesayang aku kan..sape lagi kalo bukan en.brown..
sepanjang wiken lepas (yang aku g gua tempurung) en.brown di jge oleh daddy nyer selama sehari..balik dari gua, terus aku amik balik..rindu ooo..so sepanjang hari ahad aku lepak di rumah cik.ani..mereka (ani n kiah + lin jugak) sama mengerjakan brown..tapi cik.lin balik dulu..tengah duk buli en.brown..aku tunjuk lh gigi en.brown yang dah start tanggal satu demi satu..prosess pertukaran gigi bongsu ke gigi kekal..
ni lh ghupenyer gigi yang telah dicabut sendiri oleh en.brown beberapa hari sebelum kejadian..aku pun belek lah lagi gigi2 en.brown nih..oooo rupenyer belah kiri pun nk tercabut jugak..jadi aku mengambil keputusan untuk menolong en.brown mencabutkan giginyer....(jadi doc gigi kejap)


ni lah gamba semasa aku, ani dan kiah menjadi doktor gigi kepada en.brown...aku sebagai doktor dan mereka sebagai nurse..sorang pegang kepala..sorang pegang kaki..huhuhu cian brown kene seksa..


en.brown kelihatan pasrah kerana giginye telah dicabut..huhuhu x pe eh cayang gigi baru dh tumbuh pun..kalau lambat cabut nanti sumbing pulak kn..x encem dh nanti..x pun nanti gigi tumbuh berterabur..x pasal ko kene pakai braces macam mummy ko..satu hal aku kene carik braces untuk kucing..nak carik x de masalah..tapi aderkah?? huhuhu nanti baru orang kate like mother like son..huhuhuhu..




gamba gigi graham en.brown selepas dicabut.. ^_^



note: x dapat jadi dentis manusia..jadi dentist untuk kucing pun jadilah..huhuhu


7 comments:

  1. kalu gigi brown tak tumbuh...ko pkaikan gigi palsu kat dia

    bwk jumpe ayah aku...ayah aku terror bab2 buat gigi palsu ni...

    tp ade ke gigi palsu utk kucing???xpe xpe...maybe ade..hahahhaha

    ReplyDelete
  2. aaaaaaaaa *scream in horror!* berani nya koo mencabutnya!

    ReplyDelete
  3. reha-->oryte nnt kalo gigi brown x tumbuh aku contact ko cepat2..

    fio-->huhuhu dah hari2 aku kene gigit ngan en.brown nih..dier pun dh kene gigit ngan aku..cume dier x cabut gigi aku jer... =D

    ReplyDelete
  4. noli--> gigi tu simpan wat kenangan..huhuhu x tau nk wat per..

    ReplyDelete
  5. gilo gapo mu ni, cabut gigi kucing..saba jerklaaa..

    ReplyDelete
  6. wani--> ala gigi kucing tu dh goyang..aku tolong cabut kan jer..nanti kang dier tertelan gigi sendiri aku gak yang susah...

    ReplyDelete