Sunday, May 22, 2011

Food for the weekend..@ alexis the Garden

yup another food review by mE... -_-" makan jer lah koje nyer
hurmm, kali nih kite ker alexis at gardens. mE sangat-sangat jarang masuk Gardens nih boleh kire dengan jari jer rasenyer belum kire Pavillion baru masuk 3 kali tu pun tengok movie punyer pasal..jalan-jalan..?? lupekan sajer saye sungguh tidak rajin.

kenape pilih alexis..?? sebab dah banyk kali cakap dengan en.pencuri hati pavlova alexis is the best in town. nak jugak bagi beliau rase tak kire. plus semalam mE beli voucher GSC Signature so why not..so The Gardens lah tempat di tuju minggu ini. show pukul 3pm. pukul 11.30am both of us dah terpacak kat The Gardens nih. punyer lah nak beli redeem ticket Pirates of Caribbean punye pasal takut sold out (memang sold out pun, dapat seat paling depan -_-") dah amik ticket so mari isi perut..!!

our menu for lunch.
salad tat we choose name 'sumting sumting wif pecan nut'
the salad taste a bit weird kalau makan the daun jer (tak tahu itu daun ape). yang white flakes tu cheese rupenyer. dah makan bersama waaa sedap lah jugak. licin..!!


peperoni Pizza
the pizza..sedap..mE ate 3 1/2 slice of it huhuhu..lapar sungguh. pizza die sedap but i wish they put more cheese on it huhuhu..



nasi lemak -_-"

makan tempat best-best pilih Nasi Lemak daaa..~~ huhuhu
the nasi lemak was mine actually ^_^ . only ate half of it. then en.pencuri hati mensettlekan selebihnyer. rendang daging die sedap. meriah nasi lemak nih, telur sebijik, rendang daging, sambal sotong, ikan bilis goreng, timun and kangkung goreng. sedapp...!!


how bout the dessert..??
ngeee =D we took dessert after movie actually..

Mixed Berries Meringue
we ordered 2 dessert, the mixed berries meringue and oso a chocolate steamed pudding wif ice cream. both was nyummmmmmyyyy..!! sedih jugak there aren't any pavlova on the day so only the mixed berried meringue left. the different, pavlova only have 1 layer, instead the meringue have 3 layers..so meringue is more nyummyyy..and approved by en.pencuri hati. yeay..!! finally he dapat jugak en.pencuri hati makan one of my favorite dessert and he like it too..

if u guys notice the picture not as sharp as i normally posted here..i didn't bring my digi cam on the day. jadi hanye berpuas hati dengan camera BB. ye..mE suke amik gamba yang sizenye 16:9 sebab...entah, picture looke nicer in tat size kot.

oryte till the next fud review ok.
really wanna treat en.pencuri hati at Ma'Nate steak house. hurmmm...will find the right time for it dear..


owh mE oso owe you guys two movie review, Nur Kasih and Pirate of The Caribbean. will create another entry for both later on keyh..


voice message: Thanks to you for always be there for me..(you know who you are).


2 comments:

  1. wuuu~~ drooling tengok dessert..the tiramisu seriously look delicious but sadly it's contains wine...

    ReplyDelete