haaa lame dah x hapdate blog ku ini..
nak kate sibuk x jugak..nak kate x sibuk pun x jugak..senang cite kate jer mE™ malas bih cite.. =D
okay kali nih juge entri pasal fud..i luuuurve fud..
ujung minggu ri tu mE™ balik Kluang and as usual en.abah dan pn.emak memang suke melayan kerenah anak-anak..
dan seperti biase juge en.abah sure akan ajak mE™ buat kek..
en.abah punyer signature cake is THE KEK DAM a.k.a checkered (dam tau bukan damn)
macam mane care nak wat kek nih??
oryte begini carenye..
plastic putih nih adalah sebagai peranan utama..x der plastic putih nih x jadi lah kek damnyer
nih aderlah 1 daripada 3 lapisan yang harus dimasak dan akan di lekatkan sebelum manjadi sebiji kek dam..
setiap lapisan akan dilekatkan..bukan lekat gune gam UHU atau gam kanji tau..tapi lekatkan gune Jem pilih lah nak jem stoberi ker, jem beri biru ker, jem nenas ker sesuke hati lah..kali nih kiteorg gune jem stoberi (jangan korng ingat gune sos tomato pulak) selalu gune jem beri biru sekali abis pulak jem nyer..
nih lah hasilnyer selepas kek-kek dilekatkan.. ^_^
untuk kali nih mE™ request untuk letak toping cekelat atas kek..
en.abah kate, my uncle mesti terer bab2 sapu toping nih..
mE™: kenape pulak bah?
en.abah: sebab pak njang terer simen umah..
wakakaka so kalo korng terer menyimen, sure korng pun terer nak sapu toping nih..x lah jadi mcm my dad sapu nih..bersememeh, argghh tu sume x penting janji sedap..
gune toping hershey's tu..manis giler..
ni lah rupe kek biler di potong..menarik kan..(sori kualiti gamba adalah kurang)
sedia untuk dimakan..yummm...yummm..
note: so far all my friends suke makan kek nih..pade my GFF di xXx, sowi lah kali nihh x dapat bawak untuk korng (bawak separuh portion jer so makan ngan aunty kat putrajaya je)..nanti lein kali eh..
No comments:
Post a Comment