Thursday, March 18, 2010

hari-hari ku di jalanan~~

masa: 6.00 p.m
lokasi: depan IOI Mall -_- sile kagum~~
mE™ kene tempuh jalan nih hari-hari

lepas habis study dulu terus keje ngan kampeni xXx which jarak dari umah is 10minit.
hoh bangun kol 8.30 pun still boleh sampai ontime tau..

then masuk YYY..konon nak carik experience..
jarak dari umah ke opis around 20-30 minit plus kene lalu satu tol..opis YYY kat IOI business Park.
hari hujan sure jem..so sebelum tido berdoalah hopefully pagi x hujan..

and now masuk ZZZ..
hahahahamik kau memang jalan super duper jem pergi mahupun balik..demmit!
dah sebulan mE™ meredah lautan kereta di kala pergi dan balik kerja, boleh lah nak kate dah immune dah dengan kesesakan yang terlampau nih..
pagi kuar dari umah 7.30a.m, sampai opis 8.30a.m pergh gile kentang lah.. sejam ooo baru sampai opis padahal jarak baru 25km jer..

dalam pada tengah drive tu mE™ terfikir gak aper lah manusia-manusia dlam kete, van, mpv, lori, bas nih buat eh..kalo duk pandang kete depan jer tensi jugak kot..
setakat sebulan nih, aderlah beberapa xtvt yang mE™ cube buat while stuck in the traffic congested wah cakap london..

xtvt 1: potong kuku..kalo korang hebat potong kuku kaki sekali ^_^

xtvt 2: make-up nih kire basic jer lah compact powder n lipstick
kalo hebat boleh bawak kit mcm gamba kat bawah nih


image source from : incik gugle
nak ajar kete-kete kat sebelah pun lagi afdal

xtvt 3: makan!! yeay makan mase traffic congested adalah sangat menghilangkan stress 
image source from : incik gugle
kalo agak jem yang x bergerak-gerak boleh kot bentang tikar atas jalan wat picnic ramai-ramai

selali 3 xtvt kat atas nih mE™ biasenyer just dengar radio jer...biler part2 lawak tu gelak kuat-kuat
terfikir jugak kete kiri kanan tengok sure derang kate 
"cian budak nih pagi-pagi dah gile cakap sorang-sorang, gelak sorang-sorang"
hmm korang selalu dengar radio aper lah pagi-pagi dan petang-petang? as for mE™ suke bebenor lah dengar HOT FM, pagi dengar AM krew petang dengat HOT FM Jem..

 image source from : incik gugle

well korang mcm maner? what u guys doing while stuck in traffic congested? dulu kawan mE™ cik lisangap penah citer dier selalu nampak orang ko*ek idung mase stuck in traffic..setakat nih mE™ x pernah nampak lagi lah ngeee~~ =D x mo tengok..x mo tgok...

ok lah enuf for tis entri..last pix from mE™..gambar traffic masa balik pulak kat tol Sunway mase tu hari hujan renyai-renyai..
elok lah pulak tgok kete2 nih beratur..kalo tidak u hope jer lah
segala-mala ruang kosong sure ade yang nak menyelit..


note: lepas sebulan kerja i already get used to the traffic..nak-nak minggu nih school holiday..aman damai jer drive kat LDP nih huhuhu



3 comments:

  1. yeszaaa... selamatlah awak meredah yer...

    tu pasal lah skang ni, kalau nak carik kerja jer.. mesti Aini carik takat area Cyber or TPM jer :p.

    sebab dah PUAS meredah jem!!!

    You, enjoy!!!

    ReplyDelete
  2. tu lah aini..pasrah jer lah meredah jem pepagi..nasib opis flexible..buat keje dulu dr umah..nnt bru sambung kat opis..ngeee~~ ikutkan hati nk kat cyber jugak tp x der rezeki kat cyber lagi...

    ReplyDelete
  3. Follow me on my blog http://sinarraudah.blogspot.com for my updates! :) have a good day!!

    ReplyDelete